Evenementen kalender

Actuele uitstapjes

Ga er op uit! Iedere week een nieuw overzicht met actuele evenementen, tentoonstellingen, exposities en andere tips voor een leuk dagje uit

City-Pier-City Loop

Op 10 maart 2019

Haags hardloop-evenement

Den Haag - De 45e editie van de Fortis City-Pier-City Loop zal plaatsvinden op 10 maart 2019 in Den Haag. Voorafgaand aan en na afloop van de Loop is er van alles te beleven in Den Haag.


HISWA Amsterdam Boat Show

7 t/m 11 maart 2018

De beste start van het vaarseizoen!

Amsterdam - Doorgewinterde en toekomstige watersporters kunnen in maart hun hart ophalen op de HISWA in Amsterdam RAI. De nieuwste boten, veel primeurs, de laatste trends, bruisende activiteiten en nieuwe zeilpaviljoens zorgen voor een breed en gevarieerd aanbod.


MTB Ameland

10e editie op 9 en 10 maart 2019

MTB wedstrijd op het strand van Scheveningen

Mountainbiken op het strand

Ameland - De 10e editie van MTB Ameland is op zaterdag 9 en zondag 10 maart 2019. Hèt mountainbike evenement in de uitdagende en bijzondere natuur van het Waddengebied biedt een programma voor alle leeftijden en niveaus. Kom voor een dag of weekeinde MTB actie naar Ameland en beleef dit unieke Mountainbike avontuur tussen Oerd en Vuurtoren.


Zilveren Camera

2 februari t/m 31 maart

De Zilveren Camera tentoonstelling in Museum Hilversum aan de Kerkbrink

Belangrijkste prijs beste Nederlandse nieuwsfoto van het afgelopen jaar

Hilversum - De Canon Zilveren Camera is een nieuwe tentoonstelling met indrukwekkende persfoto's van Nederlandse fotografen.


Out of Office

tm 7 april 2019

Kunstschatten uit bedrijven

Laren - Ruim 150 zelden getoonde kunstwerken uit diverse Nederlandse bedrijfscollecties verruilen hun vertrouwde plek in kantoren en bedrijven voor een plaats in het museum.


Marathon van Rotterdam

7 april 2019

Het grootste hardloopevenement van Nederland

Rotterdam - De Rotterdamse Marathon is het grootste hardloop evenement van Nederland. Samen met duizenden lopers zal ook nu weer de absolute wereldtop aan de start aan de Coolsingel verschijnen.


Gloednieuwe fotoserie Erwin Olaf voor het eerst te zien

16 februari – 12 mei 2019

Erwin Olaf, Palm Springs, The Family Visit, Portrait #1 (The Niece), 2018, digitale C-print © Erwin Olaf. Courtesy Flatland Gallery

Nieuwste serie Palm Springs maakt deel uit van dubbeltentoonstelling

Den Haag - Tijdens de grote dubbeltentoonstelling van Erwin Olaf in Gemeentemuseum Den Haag en Fotomuseum Den Haag zal gloednieuw werk te zien zijn dat Erwin Olaf dit najaar in Palm Springs (VS) maakte. De fotoserie Palm Springs vormt een drieluik met de series Berlijn (2012) en Shanghai (2017). De drie series zullen te zien zijn in het Gemeentemuseum – de tentoonstelling die zich richt op het vrije werk van Olaf vanaf het jaar 2000. Palm Springs beleeft hier de première.


Egbert Streuer

tm 1 september 2019

Nederlands meest succesvolle motorcoureur

Assen - Met zijn ruige baard en imposante snor was de in Assen geboren Egbert Streuer een opvallende verschijning in het rennerskwartier, hoewel hij liever bescheiden op de achtergrond bleef. In de internationale motorsport heeft Streuer, onder andere samen met zijn onafscheidelijke bakkenist Bernard Schnieders, meer bereikt dan welke andere Nederlandse coureur dan ook. Hij heeft niet alleen als enige Nederlandse coureur drie wereldtitels veroverd, maar heeft ook als enige Nederlander twee keer de TT in Assen gewonnen.


Serieus grappig

tm 15 september 2019

Beeld en Geluid in Hilversum

Waarom satire zo belangrijk is

Hilversum - Bijtend, baanbrekend of luchtig? Waar mag je nu wél en waar mag je nu geen grappen over maken in satire? Waar ligt de grens van de spot? Bezoek de tentoonstelling Serieus grappig en ontdek hoe satire je laat grinniken of gieren, terwijl het serieuze onderwerpen aan de kaak stelt en waarom juist satire zo belangrijk is.


Floris, 50 jaar jeugdheld

t/m 15 september 2019

Hoorn - Het Museum van de 20e Eeuw brengt van 3 februari tot en met 15 september 2019 een expositie over de befaamde tv-serie “Floris”. Het is in 2019 exact 50 jaar geleden dat de serie werd uitgezonden. Deze tentoonstelling geeft de fans van toen veel plezier door de herkenning. En jongere generaties zullen kennismaken met een middeleeuwse held die nog springlevend is.


Dagje Welness

Het hele daardoor

Ga genieten

Lekker ontspannen dagje welness

Nederland - Geen inspiratie voor een dagje uit? Je bent toe aan wat rust en ontspanning. Ga een dagje genieten in de sauna! Kijk op de kaart met alle beschikbare welness accommodaties in Nederland en ga een heerlijk dagje ontspannen!


Escape room

Het hele jaar door

Escape room: Win jij de race tegen de klok?!

Weet jij op tijd te ontsnappen?

Op diverse plaatsen in Nederland - Lukt het jou en je team het hoofd koel te houden en binnen de tijd te ontsnappen uit de escaperoom?


Things That Matter

Vanaf 13 juli

Studente antropologie Tess uit Marken reist de hele wereld over, maar vindt het belangrijk dat Marker klederdracht niet uitsterft. Daarom draagt zij deze wanneer ze rondleidingen geeft door haar geboorteplaats.

In het Tropenmuseum

Amsterdam - Vanaf 13 juli presenteert het Tropenmuseum Things That Matter: een nieuwe tentoonstelling over belangrijke dingen en het belang van dingen, waarin de museumcollectie centraal staat. In films en audiofragmenten vertellen mensen over voorwerpen die voor hen persoonlijk betekenis hebben. Tegelijkertijd zijn deze nauw verbonden zijn met grote maatschappelijke vraagstukken van vandaag, zoals migratie en afkomst. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels? Vragen zoals deze leiden bezoekers door de tentoonstelling en dagen hen uit om na te denken over wat deze onderwerpen met hen te maken hebben.­­­­­­


Australische kunst

15 juni 2018 t/m 20 juni 2021

Aboriginal Art

De collectie van het Aboriginal Art Museum

Leiden - Vanaf 15 juni is er een selectie uit de complete verzameling van het Aboriginal Art Museum in Museum Volkenkunde te zien. De start van deze expositie is niet toevallig: precies een jaar nadat de deuren van de oude locatie, het Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU), definitief dicht gingen. Deze complete collectie, die is overgedragen aan de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen, omvat zo’n 800 hedendaagse werken plus de bibliotheek; uniek in Europa.NB: Drukfouten voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. Deze agenda wordt met veel zorg samengesteld. Desondanks is het echter altijd mogelijk dat er wijzigingen zijn of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Zo sta je nooit voor een dichte deur. Hotspot Holland wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.
Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE