Evenementen kalender

Actuele uitstapjes

Ga er op uit! Iedere week een nieuw overzicht met actuele evenementen, tentoonstellingen, exposities en andere tips voor een leuk dagje uit

Top 2000 Cafe

t/m 31 december

Beeld en Geluid in Hilversum

Het gezelligste kerstcafe van Nederland

Hilversum - Kom langs bij het gezelligste café van Nederland! Tussen Kerst en Oud & Nieuw kun je de uitzending van de NPO Radio 2 Top 2000 live bijwonen in het Top 2000 Café in Beeld en Geluid.


Escape room

Het hele jaar door

Weet jij op tijd te ontsnappen?

Op diverse plaatsen in Nederland - Lukt het jou en je team het hoofd koel te houden en binnen de tijd te ontsnappen uit de escaperoom?


Sylvestercross

Oudjaarsdag 31 december 2018

Zandverstuiving Soesterduinen

De pittigste loop van Nederland

Soest (Soesterduinen) - De Sylvestercross is een echte cross met een prachtig maar pittig parcours. Zowel de start als de finish spelen zich af in het mulle duinzand; het overige gedeelte van het parcours gaat over onverharde bospaden. De cross in Soest biedt daarmee een unieke uitdaging. Let bij het gebruik van schoeisel en kleding op de weersomstandigheden van de wedstrijddag.


Nieuwjaarsduik

1 januari

De Nieuwjaarsduik op Texel

Op vele locaties in Nederland

Scheveningen (en vele andere locaties) - Gelukkig Nieuwjaar! Van de Wadden tot Limburg, overal in het land worden op 1 januari de jaarlijkse nieuwjaarsduik georganiseerd. De traditionele duik is populairder dan ooit. Een van de meest bekende nieuwjaarsduiken is die in Scheveningen.


A JE TO!

3 februari 2018 t/m 6 januari 2019

Buurman & Buurman: A JE TO!

Buurman & Buurman

Hoorn - De tentoonstelling “A JE TO!” gaat over ruim 40 jaar Buurman & Buurman. Een interactieve expositie voor jong en ouder. Met materiaal van het wassenbeeldenmuseum Grévin in Praag. Grote poppen, diorama’s, fotowanden, speel- en knutselplekken en de historie van de handige buurmannen die internationaal vooral bekend zijn als Pat en Mat.


De grootste ATB Strandrace van de Benelux

21e editie: 12 januari 2019

Egmond Pier Egmond

Noordzeestrand bij Egmond - De grootste mountainbike strandrace van de Benelux wordt gehouden op het Noordzeestrand bij Egmond. De mountainbikers rijden van Egmond naar de pier en weer terug. Een loodzwaar parcours door het zand over een afstand van 36 km!


Indische winter in Breda

1 december 2018 - 13 januari 2019

Illustratie: Cyprian Koscielniak

Breda - Indische winter is een gevarieerd cultureel festival rond de tentoonstelling Indische iconen in de Nederlandse popmuziek. Indische iconen is gemaakt in samenwerking met de documentaire Klanken van Oorsprong, die al meer dan 22.000 bezoekers heeft getrokken. Samen vertellen ze het verhaal van Indisch-Nederlandse en Molukse artiesten als The Tielman Brothers, The Blue Diamonds en Anneke Grönloh die een bepalende invloed hebben gehad op de Nederlandse popmuziek.


Een echte Heyboer

Vanaf heden te zien

Anton Heyboer. De echte en de vervalsing

voor het valse kunst museum

Vledder - Museums Vledder (Valse Kunst Museum) is in het bezit gekomen van een echte krijttekening van Anton Heyboer. Deze tekening is geschonken door Willy en Trees van Kleef, eigenaars van de Twin Collectie en stelt een Cancan danseres voor. Museums Vledder had al een valse Cancan danseres en de gezusters Van Kleef vonden dat er een echte naast moest komen, ter vergelijking.


Ice * Amsterdam

Tussen 17 november 2018 en 3 februari 2019

Schaatsen op het Museumplein

Amsterdam - Iedere winter wordt het Museumplein in Amsterdam omgetoverd tot de mooiste ijsbeleving van Nederland. Ice*Amsterdam is dé ontmoetingsplek waar je samen met je vrienden en familie geniet van een warme mok chocolademelk, je de mooiste winterse foto’s maakt met het Rijksmuseum op de achtergrond en onder de replica van de Magere Brug door kunt schaatsen.


Dagje Welness

Het hele daardoor

Ga genieten

Lekker ontspannen dagje welness

Nederland - Geen inspiratie voor een dagje uit? Je bent toe aan wat rust en ontspanning. Ga een dagje genieten in de sauna! Kijk op de kaart met alle beschikbare welness accommodaties in Nederland en ga een heerlijk dagje ontspannen!


Things That Matter

Vanaf 13 juli

Studente antropologie Tess uit Marken reist de hele wereld over, maar vindt het belangrijk dat Marker klederdracht niet uitsterft. Daarom draagt zij deze wanneer ze rondleidingen geeft door haar geboorteplaats.

In het Tropenmuseum

Amsterdam - Vanaf 13 juli presenteert het Tropenmuseum Things That Matter: een nieuwe tentoonstelling over belangrijke dingen en het belang van dingen, waarin de museumcollectie centraal staat. In films en audiofragmenten vertellen mensen over voorwerpen die voor hen persoonlijk betekenis hebben. Tegelijkertijd zijn deze nauw verbonden zijn met grote maatschappelijke vraagstukken van vandaag, zoals migratie en afkomst. Wat neemt iemand op de vlucht mee om zich thuis te voelen? En hoe laten mensen met kleding zien dat ze trots zijn op hun wortels? Vragen zoals deze leiden bezoekers door de tentoonstelling en dagen hen uit om na te denken over wat deze onderwerpen met hen te maken hebben.­­­­­­


Australische kunst

15 juni 2018 t/m 20 juni 2021

Aboriginal Art

De collectie van het Aboriginal Art Museum

Leiden - Vanaf 15 juni is er een selectie uit de complete verzameling van het Aboriginal Art Museum in Museum Volkenkunde te zien. De start van deze expositie is niet toevallig: precies een jaar nadat de deuren van de oude locatie, het Aboriginal Art Museum Utrecht (AAMU), definitief dicht gingen. Deze complete collectie, die is overgedragen aan de Stichting Nationaal Museum van Wereldculturen, omvat zo’n 800 hedendaagse werken plus de bibliotheek; uniek in Europa.



NB: Drukfouten voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. Deze agenda wordt met veel zorg samengesteld. Desondanks is het echter altijd mogelijk dat er wijzigingen zijn of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Zo sta je nooit voor een dichte deur. Hotspot Holland wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.




Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE