ARTZUID - Amsterdam Sculptuur Biënnale

Wanneer: 17 mei – 15 september 2019
Locatie: Amsterdam
Let op: Dit is een evenement uit het verleden! Klik hier voor het nieuwe overzicht +


Elsa Tomkowia - ET ResearchPassages Insolites, 2016

Met figuratieve beelden en ruimtelijke installaties

Amsterdam - De zesde editie van ARTZUID vindt plaats van 17 mei tot en met 15 september 2019. De Amsterdam Sculptuur Biënnale presenteert een belevingstentoonstelling met meer dan zestig figuratieve beelden en ruimtelijke installaties. Het hart van de tentoonstelling ligt in Berlage’s monumentale Plan Zuid met de lommerrijke Apollolaan en Minervalaan. Hier zijn in de groene ruimte theatrale opstellingen te zien van moderne en hedendaagse figuratieve beelden. Deze worden afgewisseld met interactieve ruimtelijke installaties. Nieuw is een pleinenroute met kunstwerken die een verbinding maken met de geschiedenis, cultuur en architectuur van de buurt. Daarnaast markeren solopresentaties van internationaal bekende kunstenaars de 2.5 kilometer lange route vanaf het Museumplein tot de Zuidas.

Klinkende namen

Op ARTZUID zal werk te zien van internationaal vermaarde kunstenaars, onder wie Jan Fabre, Antony Gormley, Gloria Friedmann, Takashi Murakami, Yubi Kirindongo, Nancy Rubins, ElsaTomkowiak, Franz West, Isa Genzken, Joep van Lieshout. Bestaande kunstwerken in de buurt worden op een bijzondere manier betrokken in de tentoonstelling, zoals De Denker van Auguste Rodin, werken van Hildo Krop en Sandro Chia. Ook wordt nieuw werk gemaakt voor ARTZUID, onder meer door Gabriel Lester, Sachi Miyachi en Ivan Cremer.

Toegankelijk en vermakelijk

Berlage’s Plan Zuid kenmerkt zich door monumentaal opgezette lanen, buurtpleinen en veel groen. Voorwaarden voor een gezonde leefomgeving; om te ontspannen, te wandelen, te spelen en een praatje te maken volgens de ontwerper van dit Amsterdamse stedenbouwkundig erfgoed. Tegenwoordig wordt er niet meer zoveel gebruik gemaakt van die oorspronkelijk bedoelde functies. Mensen zijn te druk en op zichzelf gericht. Maar dankzij de kunstwerken die de buurt van half mei tot half september domineren, herleven de lanen en pleinen tot plekken van verbinding. De inrichting van de groepstentoonstelling is geïnspireerd op 17e eeuwse Italiaanse tuinen, met associaties van een labyrint vol vermaak. De figuratieve beelden waarmee mensen zich kunnen vereenzelvigen maken de tentoonstelling makkelijk toegankelijk voor iedereen. De ruimtelijke installaties voegen daar een spannende interactieve beleving aan toe. Zo is deze editie van ARTZUID niet alleen een aantrekkelijk sculptuurpodium voor kunstkenners, maar verleidt de tentoonstelling ook tot vrolijk stemmend kunstkijken en genieten voor iedereen.
Meer informatie
ARTZUID omvat een uitgebreid randprogramma met onder meer artist talks, debatten, educatief programma, kunstwandelingen en -happenings. De tentoonstelling is 24/7 gratis toegankelijk. Route-informatie en catalogus zijn tijdens ARTZUID verkrijgbaar in het Informatiepaviljoen op de Minervalaan.
Internet: http://www.artzuid.nl/

NB: Drukfouten voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. Deze agenda wordt met veel zorg samengesteld. Desondanks is het echter altijd mogelijk dat er wijzigingen zijn of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Zo sta je nooit voor een dichte deur. Hotspot Holland wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.
Paddestoelen fotograferen
Paddestoelen fotograferen? Oktober is het moment

Natuur Foto en Wandel Kalender

Niet gevonden wat je zocht? Kijk ook eens op onze natuur foto en wandel kalender, voor een mooi dagje genieten in de natuur.

Overnachten
Leukste uitstapjes Nederland
Stedentrip: Leukste steden Nederland
Dutch deserts, top 10 Stuifzandgebieden Nederland
Leuke uitstapjes op mijn locatie

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE