Een echte Heyboer

Wanneer: Vanaf heden te zien
Locatie: Vledder
Let op: Dit is een evenement uit het verleden! Klik hier voor het nieuwe overzicht +


Anton Heyboer. De echte en de vervalsing

voor het valse kunst museum

Vledder - Museums Vledder (Valse Kunst Museum) is in het bezit gekomen van een echte krijttekening van Anton Heyboer. Deze tekening is geschonken door Willy en Trees van Kleef, eigenaars van de Twin Collectie en stelt een Cancan danseres voor. Museums Vledder had al een valse Cancan danseres en de gezusters Van Kleef vonden dat er een echte naast moest komen, ter vergelijking.

De tweelingen Willy en Trees waren kind aan huis bij Anton Heyboer en zijn bruiden. In korte tijd bouwden ze een indrukwekkende collectie op, die Heyboer de mooiste verzameling van zijn werk noemde: ‘uw collectie is stralend van liefde voor kunst’. Willy en Trees organiseren nu tentoonstellingen met werk uit hun collectie en geven daarbij rondleidingen en lezingen. Bij een bezoek aan Museums Vledder zagen ze de valse Heyboer. ‘Die is wel erg fout’, zei Trees en ze besloten Museums Vledder een echte Cancan danseres van Heyboer te schenken, zodat bezoekers die conclusie ook kunnen trekken.

Coördinator valse kunst René Loesberg is erg blij met de nieuwe aanwinst. ‘Zo kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoeveel meer leven er in het echte werk zit’, zegt hij, ‘Je kunt op foute details wijzen, zoals de bh-bandjes die aanwezig zijn op de valse tekening; Heyboer tekende die nooit. Ook hebben de armen van de danseres een verkeerde hoek en is de romp te lang. Maar het belangrijkste is de uitstraling van het werk. Dat is niet na te maken’. De valse èn echte Cancan danseres van Heyboer zijn nu opgenomen in de rondleiding die de bezoekers van Museums Vledder gratis krijgen.
Meer informatie
Internet: https://hotspotholland.nl/drenthe-museum-valse-kunst


NB: Drukfouten voorbehouden. Evenementen en data zijn onder voorbehoud. Deze agenda wordt met veel zorg samengesteld. Desondanks is het echter altijd mogelijk dat er wijzigingen zijn of dat een evenement niet doorgaat. Kijk daarom altijd op de website van het evenement voor meer informatie. Zo sta je nooit voor een dichte deur. Hotspot Holland wijst elke aansprakelijkheid voor schade die direct of indirect het gevolg is van een vermelding af.
Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE