GRID

Grafisch museum Groningen

Grafisch museum Groningen

Groningen - GRID is een museum voor het grafisch ambacht, grafische kunst en vormgeving. De omvangrijke collectie bestaat uit historische drukpersen, zetmachines, houten en loden letters en drukkersgereedschap. Er is een steendrukkerij en boekbinderij. Naast de vaste collectie zijn in het museum regelmatig nieuwe tentoonstellingen te zien.


(Tekst gaat hieronder verder)

Loden tijdperk

De collectie van het museum is voor het grootste deel afkomstig uit Groningen en concentreert zich op het 'loden tijdperk', de tijd dat er nog werd gedrukt met loden letters. Het museum heeft een groot aantal historische drukpersen, zoals een stoomdrukpers, een Columbian, diverse Heidelbergs en zetmachines uit de 19e en 20e eeuw met de daarbij behorende letters, matrijzen, rollen en gereedschappen. Het grootste deel van deze machines draait nog steeds en wordt gedurende openingstijden gedemonstreerd.

Naast een drukkerij heeft het museum ook een boekbinderij en steendrukkerij. Ook hier vinden geregeld demonstraties plaats en zijn vakmensen aanwezig om uitleg te geven over het drukkersvak.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Sint Jansstraat 2
Postcode en plaats: 9712 JN  Groningen

Telefoon: +31 (0)50 5256497
Email: info@gridgroningen.nl
Web: Grafisch museum Groningen

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 1,5 uur
Let op! Het museum is eind 2015 verhuisd naar een nieuwe locatie in de binnenstad van Groningen.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


GRID - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'GRID'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

GRID


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE