Halve Maen

De Halve Maen in Hoorn (Foto: Westries Museum)

Schip vol verhalen

Hoorn - Als de Halve Maen toch eens kon praten. Het VOC-schip zou bloedstollende verhalen kunnen vertellen over stormen, ontdekkingsreizen, ontmoetingen met Indianen, zeegevechten en scheurbuik. Gelukkig kent de bemanning van de Halve Maen al deze verhalen ook.

In een persoonlijke rondleiding nemen zij u mee op een ontdekkingsreis aan boord van het museumschip. Van de kombuis naar het vooronder. Terwijl u het hout hoort kraken en de geur van kruit en teer uw neus prikkelt, valt u van de ene verbazing in de andere.

Zeilend naar Amerika

Er zijn schepen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. De Halve Maen is daar één van. Het VOC-schip dankt zijn bekendheid aan de ontdekkingsreis die de Engelse kapitein Henry Hudson er in 1609 mee ondernam naar de Oostkust van Noord-Amerika. Deze reis gaf de aanzet tot de stichting van de kolonie Nieuw-Nederland en de nederzetting Nieuw-Amsterdam, het huidige New York. Er valt echter nog veel meer over de Halve Maen te vertellen. Het is zonder overdrijven een schip vol verhalen.

Locatie Halve Maen

De Halve Maen ligt op de zuidpunt van het Oostereiland, bij het Centrum Varend Erfgoed, waar het in goed gezelschap is van historische vissers- en vrachtschepen.


Halve Maen - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Halve Maen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Halve Maen

Adres: Schuijteskade 22
Postcode en plaats: 1621 DE  Hoorn
Provincie: Noord-Holland

Web: halvemaenhoorn.nl

Uw bezoek

U wordt ontvangen in het sfeervolle museum van Centrum Varend Erfgoed. Daar kunt u van alles zien en te weten komen over de Halve Maen en over het harde leven van de vissers en vrachtvaarders op de vroegere Zuiderzee.
Op uw entreebewijs staat de starttijd van uw bezoek aan de Halve Maen zelf. In vier etappes nemen gidsen u mee door het hele schip en vertellen ze u de verhalen over het zeemansleven in de Gouden Eeuw. Deze rondleiding duurt ongeveer 45 minuten.

Vooraf reserveren noodzakelijk

Omdat we uw bezoek tot een ware beleving willen maken, beperken we het aantal bezoekers tot maximaal 40 per uur. Daarom is reserveren noodzakelijk. Dat kan online.

Openingstijden

De Halve Maen is in 2016 van 2 maart tot en met 31 oktober op reservering te bezoeken tussen 12.00 en 17.00 uur, behalve op zeildagen.

Zeildagen

De Halve Maen is een zeilwaardig jacht. Het zal dan ook met enige regelmaat op het water te vinden zijn. Op die dagen is het schip niet te bezoeken.

Toegankelijkheid

De Halve Maen is een historisch schip en daardoor helaas niet toegankelijk voor kinderwagens, buggy's en mensen in een rolstoel. Omdat een bezoek aan de Halve Maen uit een persoonlijke rondleiding bestaat is het minder geschikt voor kinderen onder de 4 jaar.
Houd er rekening mee dat u niet met de auto bij de Halve Maen kunt parkeren.

Raadpleeg de website van de Halve Maen voor actuele informatie. Ook is er een combinatie met het Westfries Museum (Museum van de Gouden Eeuw) mogelijk.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies