Walk of Fame Europe

De ster van Dolly Parton op Hollywood Boulevard in LA

Sterrenboulevard in Rotterdam

Rotterdam - De wereldberoemde 'Walk of Fame' op Hollywood Boulevard in LA, California, aan de Amerikaanse Westkust is een begrip in de wereld van de showbusiness. Iedereen die meetelt (of ooit meetelde) in de artiestenwereld heeft hier zijn of haar eigen ster en is zo 'onsterfelijk' geworden.

De tegel van BZN op de Walk of Fame in Rotterdam
De steen van Urbanus op de Walk of Fame in Rotterdam
BZN op de Sterrenstraat
Urbanus, de vrolijke komiek uit België

Walk of Fame Europe

In Rotterdam, een paar duizend kilometer dichterbij, is er ook een Europese versie van de Walk of Fame. Hier geen grote koperen sterren van de 'rich & famous' in het trottoir, maar grote tegels met mooie afdrukken van handen, voeten en uiteraard de namen en handtekeningen van de nationale én internationale beroemdheden. Altijd leuk om te kijken of je dezelfde brilmaat hebt als Nana Mouskouri of te kijken wie van de beroemdheden nog hot is or not! Behalve artiesten hebben ook tal van beroemde sporters hun afdrukken in de sterrenstoep achtergelaten.
De tegel van Tina Turner op de Walk of Fame in Rotterdam
De steen van Roxette op de Walk of Fame in Rotterdam
Tina Turner
Marie Fredriksson en Per Gessle van Roxette. Wie kent ze nog?

Van Sinterklaas tot Urbanus

Sterren op deze starboulevard zijn ondermeer Sinterklaas, Joop 'Swiebertje' Doderer, Bassie en Adriaan, Lionel Richie, Golden Earring, Engelbert Humperdinck, Wubbo Ockels, Udo Jurgens, Carlos Santana, Kamahl ('friend of the elephant'), UB40 (met 8 voetafdrukken), Andre Rieu, BZN, Roxette, Gerard joling, Johan Cruijff, Leontine van Moorsel, Marianne TimmerCliff Richard, MC Hammer, Anky van Grunsven en haar Bonfire en last but not least onze vrolijke zuiderbuur Urbanus.

Walk of the unfame?

Soms gebeurt het dat mensen hun zelfgemaakte tegel toevoegen aan de Walk of Fame. Deze tegels worden echter direct weer verwijderd. Jammer, want een walk van de 'un-fame' zou best heel leuk kunnen zijn!


Walk of Fame Europe - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Walk of Fame Europe

Adres: Goollandsingel 10
Postcode en plaats: Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland

Let op: De sterrentegels van de Walk of Fame zijn eind 2012 verhuist naar de nieuwe locatie bij Rotterdam Ahoy: Goollandsingel 10, Rotterdam
Om de verhuizing te kunnen bekostigen, konden burgers een tegel adopteren à € 500,-. Er zijn slechts 60 van de 200 tegels naar de nieuwe locatie verhuist.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.
Rotterdam uitstapjes omgeving
Nederlands Fotomuseum Rotterdam
Euromast
Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Museum Boijmans Van Beuningen
Maritiem Museum Rotterdam
Kabouter met plug
Kubuswoningen Rotterdam: De Kijk Kubus
Miniworld Rotterdam
Provincie overzicht uitstapjes

Maak je eigen Walk of Fame

Je eigen Walk of Fame kun je maken door zelf stoeptegels van beton te maken. Dit doe je als volgt: Maak een mal van 30 x30 cm van triplex. (Het beste kun je deze in elkaar schroeven). Giet het beton in de mal. Als dit voldoende dik is geworden, kun je er een handafdruk, voetafdruk of zelfs een tekening in maken. Laat het beton uitharden. Verplaats de mal niet tijdens het uiharden. Dit kan de afdruk minder maken.
Eventueel kun je snelhardend beton nemen. Ook zijn er kleurstoffen om het beton een vrolijk kleurtje te geven.
Overnachten
Vind een leuk hotel
Campinggids

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies