Aboriginal Art museum

Aboriginal Art in Utrecht

Museum voor hedendaagse Aboriginal kunst (AAMU)

Utrecht - BELANGRIJK: Het museum is sinds 15 juni 2017 gesloten.
Het AAMU, het Aborginal Art museum in Utrecht, is een van de weinige plekken in Europa waar je Beeldende Kunst van hedendaagse Aboriginal kunstenaars kunt zien buiten Australië. Ga mee down-under in Utrecht!


(Tekst gaat hieronder verder)

Dreamtime in Utrecht

Veel Aboriginal kunst doet verrassend modern aan. Toch gaat de geschiedenis van de hedendaagse Aboriginal art duizenden jaren terug en vindt haar oorsprong in de Dreamtime, de mythische tijd toen het leven op aarde ontstond. De verhalen worden door middel van schilderijen van generatie op generatie overgebracht. Aboriginal Art gaat over het land, de cultuur, over plaatsen (bv waar je water kon vinden in de woestijn) en over relaties.

Australië is een enorm continent. Niet alleen de verhalen verschillen per gebied, ook de schildersstijlen lopen flink uiteen, alleen al door de grondstoffen (bv oker) die vaak uit de omgeving werden gehaald.

Let op: AAMU gaat sluiten

Na 16 mooie jaren sluit het AAMU haar deuren op 15 juni 2017. Wil je het museum nog eens bezoeken, wees er dan snel bij!

Adres en bezoekers informatie
Adres: Oudegracht 176
Postcode en plaats: 3511 NP  Utrecht

Telefoon: +31 (0)30 238 01 00
Email: info@aamu.nl
Web: Aboriginal Art museum (AAMU)
Het Aboriginal Art Museum in Utrecht geeft tevens informatie en educatie over Aboriginal art. Ook worden er cursussen Didgeridoo spelen gegeven.

Voorkom teleurstellingen en kijk voor vertrek naar Down-Under in Utrecht op de museum website voor actuele tentoonstellingen, evenementen en openingstijden.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Aboriginal Art museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Aboriginal Art museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Aboriginal Art museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE