Koken op de Camping - Recepten voor 1 gaspitje

Koken op de camping, het blijft behelpen

1 pans gerechten camping

NEDERLAND - De beste en snelste campingrecepten. Koken op de Camping is vaak behelpen met 1 en heel soms 2 gaspitjes. Het aanrecht, de magnetron en de koelkast ontbreken. Hoe bereid je toch een lekkere snelle maaltijd? Daarom deze snelle camping gerechten. Bon appetit!

De campingklassieker: Macaroni

Het allerpopulairste zelfkook gerecht op de camping

Simpel, snel en lukt altijd: Kook de macaroni met een snufje zout. Zodra de macaroni bijna gereed is (de macaroni gaart na), verwissel je de pan en bak je 2 gesnipperde uien en een fijngeperst teentje knoflook. Vervolgens voeg je blokjes ham toe, wat italiaanse kruiden en een beetje tomatenpuree.

Benodigde ingredienten:
Macaroni, 2 uien, knoflook, blokjes ham, en een blikje tomatenpuree.

Pasta met mozarella en tomaat

Snelle en lekkere zomermaaltijd

Recept voor 1 gaspitje - Breng een pan water aan de kook. Doe de pasta erin en wacht tot de pasta opnieuw kookt. Zodra de pasta weer kookt, doe je het deksel erop en haal je de pan van het vuur. De pasta gaart nu in het hete water verder.

Was de tomaten. Maak kruislings een inkeping in de schil. Dompel de tomaten (aan een vork) kort onder in het kokende water (dit kun je doen voordat je de pasta in het kokende water doet). Haal nu de schil eraf, haal het binnenste uit de tomaten en snij de tomaat in partjes. Doe de in stukken gesneden tomaten samen met in stukjes gesneden mozarella en de uitgeperste knoflook in een bakje. Doe er ruim olijfolie overheen en voeg peper en zout toe. Dek het bakje af.

Laat het mengsel een tijdje staan.
Giet de pasta af. Zodra de pasta is afgekoeld kun je de tomaten en mozarella toevoegen. Goed doorroeren en nog even laten staan met de deksel op de pan.

Wit wijntje erbij en smullen maar!

Benodigde ingredienten:
Pasta (hoe dunner de pasta hoe sneller gaar; verse pasta is ook heel geschikt), mozarella, tomaten, knoflook, goede olijfolie, zout en peper

Hoeveelheden naar persoonlijk smaak.

Cuba Libre Campingcocktail

Maak de blits bij de camping bbq!

Een goede cocktail bereiden op de camping vergt een beetje improvisatie, maar lukt altijd.

Doe een beetje citroen of limoen op de rand van het glas en duw vervolgens de rand in de (riet)suiker. Vul vervolgens het glas voor de helft met ijsklontjes. Schenk het glas vol met de rum en cola. Snij een schijfje citroen of limoen en zet dit op de rand. Succes verzekerd. !Salud!

Benodigde ingredienten:
Cola, witte rum (bijvoorbeeld Bacardi), limoen of citroen, (riet)suiker, ijsblokjes (kun je vaak kant en klaar uit het diepvriesvak kopen)

Adres en bezoekers informatie

Koken op de Camping - Recepten voor 1 gaspitjeCopyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies