Haarlem bezienswaardigheden

De historische binnenstad van Haarlem

Hoofdstad van Noord-Holland

Haarlem - Als je op de Grote Markt staat, weet je het zeker: Haarlem hoort tot de mooiste steden van Nederland. Maar de hoofdstad van Noord-Holland heeft veel meer te beiden dan alleen een mooi plein. Haarlem heeft alles in huis voor een geslaagd dagje uit: een sfeervol historisch centrum, leuke winkelstraten, interessante musea en overal gezellige terrassen en cafés.

Hoofdstad Noord-Holland

Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en heeft 150.000 inwoners. De stad aan het Spaarne ligt op slechts een kwartier rijden van Amsterdam én van het strand. De geschiedenis van de stad gaat terug tot de 10e eeuw, Haarlem heeft dan ook een mooie monumentale binnenstad met de Grote Markt als middelpunt. Hier vind je volop cafe's en gezellige restaurantjes.

Bezienswaardigheden Haarlem

De Kleine Houtstraat in Haarlem is verkozen tot de leukste 'zelfstandige' winkelstraat van Nederland; bezoek een van de 21 hofjes; het stadhuis uit 1250 of het oudste museum van Nederland, het Teylers Museum. En als dat niet genoeg is, is natuur en strand dichtbij.


Het strand is dichtbij

Vanuit Haarlem ben je in een oogwenk op het strand van Zandvoort, Bloemendaal of IJmuiden. In Bloemendaal vind je verschillende hippe strandtenten; ideaal om je weekendje Haarlem op relaxte wijze af te sluiten!


Haarlem bezienswaardigheden - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
50%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
50%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Haarlem bezienswaardigheden'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Haarlem bezienswaardigheden

Postcode en plaats: 2035  Haarlem
Provincie: Noord-Holland

Web: Haarlem uitstapjes
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Voorkom teleurstellingen en check voor je komst altijd de actuele openingstijden.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies