Stedentrip Den Bosch

Den Bosch tijdens de carnaval

De bruisende Brabantse hoofdstad

Den Bosch - Het is aan het einde van de ochtend als de eerste bladen witte wijn en bier al rond gaan op de terrassen in de stad. Het is dan ook een mooie zonnige zaterdag en een mooi begin van een weekendje Den Bosch. Wij doen het rustig aan en gaan voor de cappuccino met Bossche bol. De Brabantse hoofdstad is een leuke bestemming voor een dagje winkelen of een bruisend weekendje weg. Maak een stadswandeling of een rondvaart, ga shoppen, ui eten of bezoek een museum. Den Bosch is niet alleen een prachtige vestingstad met vele bezienswaardigheden, het is ook een gezellige en gastvrije stad waar het het bourgondische leven centraal staat.

Jheronimus Bosch

Jheronimus Bosch
Jheronimus Bosch Art Center
Jheronimus Bosch is de bekendste inwoner van 's-Hertogenbosch. De middeleeuwse schilder is in de stad geboren en getogen. Zijn inspiratie vond hij op de Markt. Het stratenplan van zijn stad is door de eeuwen heen onveranderd gebleven; je kan nog steeds in zijn voetsporen door de stad dwalen. Beste begin voor je wandeling is het Jheronimus Bosch Art Center waar je een compleet (replica) overzicht vindt van zijn fabelachtige creaties.
Jheronimus Bosch ligt begraven in de Sint-Janskathedraal.

Sint-Janskathedraal

De Sint-Janskathedraal in Den Bosch
De Sint-Janskathedraal
De rijk versierde Sint-Janskathedraal werd gebouwd tussen 1380 en 1520. Bijzonder zijn de dubbele luchtbogen aan de buitenkant die fraai versierd zijn met maar liefst 96 'luchtboog' figuren. Deze menselijke en dierlijke figuren zijn op weg naar de hemel, maar worden daarbij gehinderd door de waterspuwende duivel. Bijzonder is ook het beeld van de Bellende Engel.

Binnendieze

De Binnendieze is de verzamelnaam voor alle grachten binnen de muren van 's-Hertogenbosch. Gedurende de zomer kun je een boottochtje maken over dit eeuwenoude waterstelsel en ontdek je de stad van een geheel andere kant.

Den Bosch museumkwartier
Noordbrabants museum in Den Bosch

Museumkwartier

Het Noordbrabants Museum is een museum over de kunst, cultuur en geschiedenis van Noord-Brabant. Het NoordBrabants Museum is gehuisvest onder hetzelfde dak als het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. De musea vormen tezamen het 'museumkwartier'.

De Moriaan

Het huis aan de Markt 77 werd begin 13e eeuw in opdracht van Hertog Hendrik van Brabant gebouwd. Het huis stat bekend als het oudste bakstenen huis van Nederland.

Korte Putstraat

Zin in een Bossche Bol? Uit eten? In de Korte Putstraat vind je een ruim aanbod van restaurants. Andere populaire horecagebieden zijn de Parade bij de Sint-Jan en De Uilenburg.

De Bossche Bollen
De Bossche Bollen

Buiten het centrum

De Bossche Bollen

De Bossche bol van de bakker in 's-Hertogenbosch is 12 cm dik, gevuld met slagroom en bedekt met een dikke laag chocolade. Was de Bossche bol de inspiratie voor de vijftig bolwoningen in de Bossche woonwijk Maaspoort? Deze karakteristieke woningen, 46 x groter dan de Bossche Bol van de bakker, zijn gemaakt van glasvezel vermengd met cement. De cilindervormige voet is gemaakt van beton.

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Den Bosch

Den Bosch ligt centraal en is eenvoudig te bereiken met de trein. Kom je met de auto dan kun je gebruik maken van een van de parkeergarages of transferia.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Stedentrip Den Bosch - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
67%
Bewolkt:
33%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
33%
Najaar:
67%
Winter:
0%
Met wie? Samen
67%
Met kleine kinderen
33%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Stedentrip Den Bosch'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Stedentrip Den Bosch


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Den Bosch uitstapjes omgeving
Bellende engel Sint Jan
Noordbrabants Museum
Jheronimus Bosch Centrum
Moerputtenbrug
Bolwoningen
Oertijdmuseum De Groene Poort
De Loonse en Drunense Duinen
Ik had nog zo gezegd: geen bommetje!

De skyline van Den Bosch
De skyline van Den Bosch

Het Bossche Broek

Even buiten het centrum sta je ineens in de rust van Het Bossche Broek. Het natuurgebiedje ligt aan de Dommel en over de graslanden heb je een prachtig uitzicht op de skyline van 's-Hertogenbosch.
Overnachten

Haverleij. Eén van de 'kastelen' tussen Engelen en Bokhoven. Ten noordwesten van 's-Hertogenbosch.

Nieuwbouwkastelen

Kasteeldorp Haverleij

Het dorp Haverleij, onder de rook van Den Bosch, bestaat uit 9 moderne kastelen. Ze staan vrij in het polderlandschap tussen de Maas en het Engelenmeer. De hedendaagse kastelen hebben, net als vroeger, torens, kantelen, een poort, binnenplaats en slotgracht. Wat je er ook van vindt, bijzonder is het wel. Als bewoner ben je automatisch kasteelheer/vrouw. En wie kan dat nou zeggen?

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE