Waddenvakantie: De mooiste plekken

Wadlopen

Het is Wad'n weer!

NEDERLAND - Hoeveel Waddeneilanden zijn er? Een eenvoudige vraag, maar minder makkelijk te beantwoorden. Want hoe groot moet een zandplaat zijn om eiland te mogen heten? Ook verdwijnen soms eilanden of komen er nieuwe bij. Soms "wandelen" de Waddeneilanden of delen zich op. Zand slaat af en groeit elders weer aan.

Het Waddengebied is een dynamisch gebied dat constant verandert. Het gebied strekt zich uit van Den Helder tot aan Fanø in Denemarken en telt zo'n 43 eilanden. Ga mee en ontdek de Waddeneilanden want het is Wad'n weer!

Uitstapjes Texel

Bijzondere plekken en leuke dingen doen

Vakantie op Texel
Paaseiland of Texel?
Vakantie op Texel biedt volop afwisseling. Aan de ene kant van het eiland heb je de noordzeekust met strand, bos en duinen, aan de andere kant heb je de polders en de Waddenzee. Activiteiten zijn er volop. Parachutespringen en catamaranzeilen zijn populair, maar ook kun je zeehonden kijken in Ecomare, wandelen op het strand, de Slufter ontdekken of in een van de kleine dorpjes van het zonnetje genieten.

Texel vakantie +


Uitstapjes Vlieland

Autovrij genieten van rust en natuur

Vakantie op Vlieland
Door de stroming is het haventje van Vlieland lastig binnen te varen
Vlieland behoort samen met Schiermonnikoog tot het dunstbevolkte gebied van Nederland. Op enkele lokale auto's met ontheffing na, is het eiland autovrij. Vlieland is dan ook een heerlijk eiland voor rustzoekers en gezinnen die komen voor zon, strand, wandelen en fietsen.

Vlieland vakantie +


Terug naar Terschelling

Skylge, het op een na grootste Waddeneiland

Vakantie op Terschelling
De haven van West-Terschelling
Terschelling is een allemansvriend. Hoe oud je ook bent, je wilt altijd weer een keertje terug. Strandgangers, Oerolgangers, tieners die houden van uitgaan en feesten, rustzoekers, nachtbrakers die sterren komen kijken aan de donkerste hemel van ons land, nudisten, sportievelingen en natuurliefhebbers, kinderen en volwassenen; allemaal komen ze prima aan hun trekken op dit gezellige en mooie eiland dat bekend staat om de mooiste stranden van Nederland.

Vakantie Terschelling +


Hotel Nobel (cafe, hotel, restaurant en slijterij) op Ameland is een begrip op het Wadeneiland
Hotel Nobel (cafe, hotel, restaurant en slijterij) in Ballum op Ameland is een begrip

Vakantie Ameland

Ontdek de mooie natuur

Het dorpje Nes is de belangrijkste plaats van Ameland. Hier komt ook de boot uit Holwerd aan. Vroeger leefden veel Amelanders van de walvisvaart. Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste inkomensbron - overigens zonder dat het eiland een commerciële indruk maakt. Het Oerd is een vogelreservaat aan de oostkant van Ameland.

Ameland vakantie +


Geniet van de rust op Schiermonnikoog

Dunstbevolkste gemeente van Nederland

Duinen Schiermonnikoog
Duinen Schiermonnikoog
Schiermonnikoog heeft een van de breedste stranden van Europa. Het eiland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars; het hele eiland is een groot Nationaal Park en staat onder beheer van Natuurmonumenten. Het enige dorp op het eiland heet heel toepasselijk Schiermonnikoog. Het is een aangenaam plaatsje met mooie huisjes. De mooiste gebieden op het eiland zijn de Kobbeduinen, Balg en de kwelder.

Vakantie Schiermonnikoog +


Rottummeroog

Rottumeroog
Rottumeroog
Het meest oostelijke Waddeneiland van ons land is sinds 1965 onbewoond. In dat jaar ging de laatste eilandvoogd met pensioen ging. Zijn vertrek was wellicht het doodvonnis voor Rottummeroog omdat het nu overgeleverd is aan de zee. Zandafslag aan de westkant van het eiland kan namelijk niet aan de oostkant van het eiland bezinken, omdat het eiland grenst aan de diepe vaargeul van de Eemsmond. De verwachting is daarom dat het eiland op een gegeven moment door zandafslag zal verdwijnen. Of toch niet? Want de dynamiek van de Waddenzee zorgt ook weer voor nieuwe eilanden.
Op Rottumeroog worden incidenteel bezoekers toegelaten.

Rottumeroog +


Griend, Rottumerplaat en Zuiderduintjes

De onbereikbare Waddeneilanden

Kaap van Rottumerplaat
Kaap van Rottumerplaat
Helaas zijn niet alle Nederlandse Waddeneilanden toegankelijk voor reguliere bezoekers. Griend, Rottumerplaat en de Zuiderduintjes zijn verboden toegang. Alleen dieren en vogelwachters zijn welkom.

Rottumerplaat +


Duitse Waddeneilanden

Welcher Seemann liegt bei Nanni im Bett?

Vogels in de Waddenzee
Zeemeeuw boven het Wad
Een bekend ezelsbruggetje om de volgorde van de Nederlandse Waddeneilanden te onthouden is TVTAS. Het geheugensteuntje voor de Ost Friesische (Duitse) Waddeneilanden ten noordoosten van Groningen is Welcher Seemann liegt bei Nanni im Bett? en staat voor Wangerooge, Spiekeroog, Langeoog, Baltrum, Norderney, Juist en Borkum (van oost naar west).

Nog verder naar het noorden liggen de Nort Friesische eilanden Föhr, Sylt en Amrum. Rond deze eilanden liggen een aantal terpen in de Waddenzee die de Halligen worden genoemd.

Trouwen op het Wad

Zeehonden en vogels als getuige

De Engelsmanplaat in de Waddenzee, is een van de meest afgelegen plekken van Nederland waar je kunt trouwen. Eigenlijk is de zandbank alleen voor dieren bestemd die hier met hoog water naar toe komen, maar ook bruidsparen zijn van harte welkom. In verband met het getijde is het even puzzelen hoe laat de huwelijks-voltrekking kan plaats vinden. Ook moet je trouwauto op de vaste wal achterblijven.

meer bijzondere trouwlocaties +


Avontuur op het Wad

Droogvallen

Zeilen op de Waddenzee is al een mooi avontuur, maar tijdens je tocht droogvallen op een zandbank is nog veel mooier! Geniet van de rust en luxe van je eigen 'eilandje' en wacht tot het water weer omhoog komt om verder te gaan.

Wadlopen

Ontdek het Wad vanaf de vaste wal

Wadlopen Bij de Wadden denk je al snel aan de overtocht met de boot naar een van de eilanden. Je kan bij laagwater echter ook lopend oversteken - uiteraard wel onder begeleiding van een gids. De wadlooptocht loopt door kwelders en het wantij, de plaats onder een eiland waar de 2 vloedstromen elkaar ontmoeten. Wadlopen is mogelijk vanaf verschillende plekken vanaf de Friese of Groningse waddenkust.

Zeehondenopvang

Wijs met de Waddenzee

Zeehonden De Waddenzee is het leefgebied voor de gewone en de grijze zeehond. Helaas hebben de dieren zwaar te lijden door vervuiling. In Nederland zijn er 2 opvangcentra voor zeehonden: Ecomare Texel en Zeehondencentrum Pieterburen.

Adres en bezoekers informatie

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Waddenvakantie: De mooiste plekken - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
40%
Bewolkt:
60%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
20%
Zomer:
20%
Najaar:
20%
Winter:
40%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
20%
Groep:
40%
Alleen:
40%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Waddenvakantie: De mooiste plekken'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Leukste uitstapjes Nederland
Overzicht alle dierentuinen Nederland
Leukste steden Nederland
Vakantie Waddeneilanden
Dutch deserts - Top 10 Stuifzandgebieden Nederland
Friesland kwis
Leuke dagtochtjes


Op de Waddeneilanden kun je heerlijk wandelen en fietsen.

Vakantie Waddeneilanden

Vakantie in eigen land, de mooiste vakantiewoningenEen heerlijke vakantie op een van de Waddeneilanden begint met een aangenaam vakantiehuisje. Boek nu en de vakantie kan beginnen!

De grootste Waddeneilanden op een rij:

Overnachten

Wadden Weetjes

Waddenvulkaan

Voor vulkanen in Nederland moet je naar een van onze bijzondere gemeentes Saba of Sint-Eustatius, maar ook in het Europese Nederland ligt er een. Tussen de 160 en 145 miljoen jaar geleden barstte deze Zuidwalvulkaan regelmatig uit, maar in de loop der tijd is de vulkaan uitgedooft. Zien kun je 'em ook niet meer. Hij ligt namelijk onder een twee kilometer dikke laag gesteente onder de Waddenzee tussen Harlingen en Vlieland.

Trekvogels

De Waddenzee is een belangrijke stop voor trekvogels. Naar schatting komen er zo'n 12 miljoen vogels per jaar. De meest voorkomende trekvogel is de Bonte strandloper.

Zeehonden

In het Nederlandse del van de Waddenzee zwemmen meer dan 10.000 zeehonden. Ruim 3500 zijn grijze zeehonden. De andere zijn 'gewone' zeehonden.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE