Waddenvakantie: De mooiste plekken

Wadlopen
Wadlopen

Het is Wad'n weer!

Hoeveel Waddeneilanden zijn er? - Een makkelijke vraag, maar minder eenvoudig te beantwoorden. In de Waddenzee verdwijnen soms eilanden of komen er juist nieuwe bij. Ook "wandelen" de Waddeneilanden; zand slaat af en groeit elders weer aan.
Het Waddengebied strekt zich uit van Den Helder tot aan Fanø¸ in Denemarken. In totaal zo'n 43 eilanden. Ga mee en ontdek de Waddeneilanden want het is Wad'n weer!

Uitstapjes Texel

Bijzondere plekken en leuke dingen doen

Vakantie op Texel biedt volop afwisseling. Aan de ene kant van het eiland heb je de noordzeekust met strand, bos en duinen, aan de andere kant heb je de polders en de Waddenzee. Activiteiten zijn er volop. Parachutespringen en catamaranzeilen zijn populair, maar ook kun je in een van de kleine dorpjes van het zonnetje op het terras genieten.
Vakantie Texel +

Vakantie op Vlieland
Door de stroming is het haventje van Vlieland lastig binnen te varen

Uitstapjes Vlieland

Autovrij genieten van rust en natuur

Vlieland behoort samen met Schiermonnikoog tot het dunstbevolkte gebied van Nederland. Op enkele lokale auto's met ontheffing na, is het eiland autovrij. Vlieland is dan ook een heerlijk eiland voor rustzoekers die komen voor zon, strand, wandelen en fietsen.
Vakantie Vlieland +

Vakantie op Terschelling
De haven van West-Terschelling

Terug naar Terschelling

Skylge, het op een na grootste Waddeneiland

Terschelling is een allemansvriend. Strandgangers, mensen die houden van uitgaan en feesten, rustzoekers en natuurliefhebbers, kinderen en volwassenen; allemaal komen ze prima aan hun trekken op dit gezellige en mooie eiland.
Vakantie Terschelling +

Hotel Nobel (cafe, hotel, restaurant en slijterij) op Ameland is een begrip op het Wadeneiland
Hotel Nobel (cafe, hotel, restaurant en slijterij) in Ballum op Ameland is een begrip

Vakantie Ameland

Ontdek de mooie natuur

Het dorpje Nes is de belangrijkste plaats van Ameland. Hier komt ook de boot uit Holwerd aan. Vroeger leefden veel Amelanders van de walvisvaart. Tegenwoordig is het toerisme de belangrijkste inkomensbron - overigens zonder dat het eiland een commerciële indruk maakt. Het Oerd is een vogelreservaat aan de oostkant van Ameland.
Vakantie Ameland +

Duinen Schiermonnikoog
Duinen Schiermonnikoog

Geniet van de rust op Schiermonnikoog

Dunstbevolkste gemeente van Nederland

Schiermonnikoog heeft een van de breedste stranden van Europa. Het eiland is een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en wandelaars; het hele eiland is een groot Nationaal Park en staat onder beheer van Natuurmonumenten. Het enige dorp op het eiland heet heel toepasselijk Schiermonnikoog. Het is een aangenaam plaatsje met mooie huisjes. De mooiste gebieden op het eiland zijn de Kobbeduinen, Balg en de kwelder.
Vakantie Schiermonnikoog +

Rottumeroog
Rottumeroog

Rottummeroog

Het meest oostelijke Waddeneiland van ons land is sinds 1965 onbewoond. In dat jaar ging de laatste eilandvoogd met pensioen ging. Zijn vertrek was wellicht het doodvonnis voor Rottummeroog omdat het nu overgeleverd is aan de zee. Zandafslag aan de westkant van het eiland kan namelijk niet aan de oostkant van het eiland bezinken, omdat het eiland grenst aan de diepe vaargeul van de Eemsmond. De verwachting is daarom dat het eiland op een gegeven moment door zandafslag zal verdwijnen. Of toch niet? Want de dynamiek van de Waddenzee zorgt ook weer voor nieuwe eilanden.
Op Rottumeroog worden incidenteel bezoekers toegelaten.
Rottumeroog +

Kaap van Rottumerplaat
Kaap van Rottumerplaat

Griend, Rottumerplaat en Zuiderduintjes

Die andere Waddeneilanden

Helaas zijn niet alle Nederlandse Waddeneilanden toegankelijk voor reguliere bezoekers. Griend, Rottumerplaat en de Zuiderduintjes zijn verboden toegang.
Rottumerplaat +

Vogels in de Waddenzee
Zeemeeuw boven het Wad

Duitse Waddeneilanden

Welcher Seemann liegt bei Nanni im Bett?

Een bekend ezelsbruggetje om de volgorde van de Nederlandse Waddeneilanden te onthouden is TVTAS. Het geheugensteuntje voor de Ost Friesische (Duitse) Waddeneilanden ten noordoosten van Groningen is Welcher Seemann liegt bei Nanni im Bett? en staat voor Wangerooge, Spiekeroog, Langeoog, Baltrum, Norderney, Juist en Borkum (van oost naar west).

Nog verder naar het noorden liggen de Nort Friesische eilanden Föhr, Sylt en Amrum. Rond deze eilanden liggen een aantal terpen in de Waddenzee die de Halligen worden genoemd.

Trouwen op het Wad

Zeehonden en vogels als getuige

De Engelsmanplaat in de Waddenzee, is een van de meest afgelegen plekken van Nederland waar je kunt trouwen. Eigenlijk is de zandbank alleen voor dieren bestemd die hier met hoog water naar toe komen, maar ook bruidsparen zijn van harte welkom. In verband met het getijde is het even puzzelen hoe laat de huwelijks-voltrekking kan plaats vinden. Ook moet je trouwauto op de vaste wal achterblijven.
meer bijzondere trouwlocaties +

Avontuur op het Wad

Droogvallen

Zeilen op de Waddenzee is al een mooi avontuur, maar tijdens je tocht droogvallen op een zandbank is nog veel mooier! Geniet van de rust en luxe van je eigen 'eilandje' en wacht tot het water weer omhoog komt om verder te gaan.

Wadlopen

Wadlopen

Ontdek het Wad vanaf de vaste wal

Bij de Wadden denk je al snel aan de overtocht met de boot naar een van de eilanden. Je kan bij laagwater echter ook lopend oversteken - uiteraard wel onder begeleiding van een gids. De wadlooptocht loopt door kwelders en het wantij, de plaats onder een eiland waar de 2 vloedstromen elkaar ontmoeten. Wadlopen is mogelijk vanaf verschillende plekken vanaf de Friese of Groningse waddenkust.
Zeehonden

Zeehondenopvang

Wijs met de Waddenzee

De Waddenzee is het leefgebied voor de gewone en de grijze zeehond. Helaas hebben de dieren zwaar te lijden door vervuiling. In Nederland zijn er 2 opvangcentra voor zeehonden: Ecomare Texel en Zeehondencentrum Pieterburen.


Beoordeling door bezoekers

Recent: Mark, Enschede: (4 sterren)
Gemiddeld: 4 sterren (4 sterren)
Aantal stemmers: 3

Populairste bezoektijd
Het weer
Zonnig: 0%
Halfbewolkt: 100%
Regen: 0%
Sneeuw: 0%

Seizoen
Voorjaar: 33%
Zomer: 0%
Najaar: 0%
Winter: 67%

Reisgezelschap
Alleen: 67%
Samen: 0%
Groep:  33%
Met kleine kinderen: 0%
Met oudere kinderen: 0%


Nu beoordelen +Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.
Reacties

Hoe beviel je uitstapje aan 'Waddenvakantie: De mooiste plekken'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig.

comments powered by Disqus