Leukste plaatsnaam Nederland

Het plaatsje Partij in Zuid-Limburg

De gekste plaatsnaam per provincie

NEDERLAND - Onderweg door Nederland kom je soms langs opvallende plaatsnamen. Met als doel het vinden van de "Leukste Plaatsnaam" gaan we op zoek naar originele en soms bizarre plaatsnamen. Doe mee, geef je mening in de comments en kies nu de leukste plaatsnaam van Nederland!

Oude Willem

Provincie Drenthe

Klinkt als een klein plaatsje met kroegbaas Oude-Willem achter de toog in het plaatselijke dorpscafé. Wie is er geweest en weet wie Oude-Willem is?
Andere mooie plaatsnamen in Drenthe zijn ondermeer 'Wateren', tussen Diever en Oosterwolde en 'Zwartschaap'.

De Hel

Provincie Friesland

Trutjeshoek

Provincie Gelderland

Bethlehem

Provincie Groningen

Het piepkleine gehucht Betlehem ligt verscholen in het mooie Groningse landschap. Het is bijna onvindbaar want een echt plaatsnaambord is er niet - gelukkig hebben de bewoners zelf maar een bord geplaatst.
Een andere mooie Groningse plaatsnaam is 'Nooitgedacht'. Zouden ze in Nooitgedacht ooit gedacht hebben dat ze kans zouden maken op de titel 'leukste plaatsnaam van Nederland'?

Partij

Provincie Limburg

In het Zuid-Limburgse heuvellandschap ligt in de buurt van Gulpen een plaatsje met de verrassende naam Partij. Of is het nu Partei?

Gebergte

Provincie Noord-Brabant

Het plaatsje Gebergte ligt in de omgeving van Eindhoven, in de gemeente Someren. Echte bergen zijn in geen velden of wegen te bekennen. Waar komt deze naam vandaan?

Zittend

Provincie Noord-Holland

Ook opvallend in Noord-Holland: het plaatsje Fonteinsnol.

Muggenbeet

Provincie Overijssel

In de kop van Overijssel ligt Muggenbeet, het plaatsje met de stekelige naam. lees meer +.
Op een steenword afstand van het plaatsje Muggebeet ligt een ander plaatsje met ook al zo'n bijzondere naam: Nederland. lees meer +
Ook in Overijssel: 'Den Nul', tussen Olst en Wijhe.

Nummer Een

Provincie Zeeland

De nummer één plaatsnaam van Zeeland is uiteraard 'Nummer Een'!

Spelregels van de verkiezing

Leukste uitstapjes Nederland
Overzicht alle dierentuinen Nederland
Leukste steden Nederland
Vakantie Waddeneilanden
Dutch deserts - Top 10 Stuifzandgebieden Nederland
Friesland kwis
Leuke dagtochtjes

Mooie zeden in Ede, zei oom

Plaats palindroom: gespiegelde woorden en zinnen

Een palindroom is een woord of zin die zowel voor- als achteruit gelezen kan worden, bijvoorbeeld het woord "Lepel". Een bekend zinnetje is "Madam, I'm Adam" of die over het Panamakanaal: "a man, a plan, a canal: Panama".
Een mooie palindroom over een Nederlandse plaats luidt "Mooie zeden in Ede, zei oom". Andere plaatspalindromen zijn "Epe", en "Raar". Weet jij een leuke? Laat dan een reactie achter!
Overnachten

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE