Reis om de wereld in acht uur in Nederland

Maak een wereldreis in één dag

Maak een wereldreis in één dagVan Poortugaal naar Turkeye en verder (Deel 2: Zuid route)

Phileas Fogg gaat in het wereldberoemde verhaal ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ een weddenschap aan. Hij beweert in slechts 80 dagen de wereld rond te kunnen reizen. ‘Onmogelijk’, denken zijn tegenstanders; maar Fogg is vol zelfvertrouwen. Hij werkt zijn reisschema tot in de puntjes uit en gaat vol zelfvertrouwen op stap. Samen met zijn assistent Passepartout gaat Fogg tot het uiterste om de weddenschap te winnen. Tijdens hun wereldreis beleven ze volop avonturen. Tegenwoordig kan een wereldreis een stuk sneller dan in de tijd van schrijver Jules Verne. Misschien wel binnen 1 dag. Wedden? Deel 2 van onze reis.

De zuidelijke route

Reis om de wereld in 8 uur!
Het Limburgse plaatsje Californië is zo klein dat er niet eens een plaatsnaambord is. Alleen een straatnaambordje verwijst naar dit gehuchtje
Poortugaal 08:00 uur Nadat we eerder al via de noordelijke route om de wereld hadden gereden, gaan we nu de zuidelijke route proberen. Vandaag begint onze tocht in Poortugal. Een klein plaatsje onder de rook van Rotterdam. Gelukkig is het vandaag rustig op de weg en hopen we overal snel te kunnen doorrijden, maar desalniettemin voelen we nu al de tijdsdruk. We hebben immers maar 8 uur voor deze uitdaging!

De weg naar de eerste stop voert door een mooi stukje Nederland. Na zo'n 50 minuten komen we aan bij de Bergse Maas, bij het plaatsje Bern in de omgeving van Ammerzoden. Om tijd te winnen rijden we, via Eindhoven, meteen verder naar America, in de omgeving van Venlo. Omdat we toch naar America gaan, doen we ook nog even Californië aan, maar dit plaatsje is zo klein dat alleen een straatnaambord aan de naam refereert. Overigens ligt er ook een Californië in Gelderland.

Er wacht ons nu een hele lange rit. We moeten naar Zeeland. Niet Nieuw-Zeeland, maar naar Turkeye om precies te zijn. Dit plaatsje ligt in de gemeente Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Omdat we toch in de buurt zijn, besluiten we tot slot ook nog even Pyramide, ook in de gemeente Sluis, mee te pakken.

Onze rit zit er alweer bijna op. We kunnen natuurlijk snel terug rijden naar ons beginpunt, maar liever genieten we nog even van het mooie Zeeland. We zoeken een mooi terras en met een beetje geluk eten we vanavond lekkere Zeeuwse mosselen en anders wel Escargots van een plaatselijke kwekerij. Mission accomplished!

Foto's Reis om de wereld in acht uur in Nederland

Doorkomst in Pyramide
Doorkomst in Pyramide
Welkom in Turkeye
Welkom in Turkeye

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Thema Gekke Plaatsnamen

Leuke overnachtingen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland