Reis om de wereld in acht uur in Nederland

Maak een wereldreis in één dag

Van Poortugaal naar Turkeye en verder (Deel 2: Zuid route)

NEDERLAND - Phileas Fogg gaat in het wereldberoemde verhaal ‘De reis om de wereld in 80 dagen’ een weddenschap aan. Hij beweert in slechts 80 dagen de wereld rond te kunnen reizen. ‘Onmogelijk’, denken zijn tegenstanders; maar Fogg is vol zelfvertrouwen. Hij werkt zijn reisschema tot in de puntjes uit en gaat vol zelfvertrouwen op stap. Samen met zijn assistent Passepartout gaat Fogg tot het uiterste om de weddenschap te winnen. Tijdens hun wereldreis beleven ze volop avonturen. Tegenwoordig kan een wereldreis een stuk sneller dan in de tijd van schrijver Jules Verne. Misschien wel binnen 1 dag. Wedden? Deel 2 van onze reis.

De zuidelijke route

Reis om de wereld in 8 uur!
Het Limburgse plaatsje Californië is zo klein dat er niet eens een plaatsnaambord is. Alleen een straatnaambordje verwijst naar dit gehuchtje
Poortugaal 08:00 uur Nadat we eerder al via de noordelijke route om de wereld hadden gereden, gaan we nu de zuidelijke route proberen. Vandaag begint onze tocht in Poortugal. Een klein plaatsje onder de rook van Rotterdam. Gelukkig is het vandaag rustig op de weg en hopen we overal snel te kunnen doorrijden, maar desalniettemin voelen we nu al de tijdsdruk. We hebben immers maar 8 uur voor deze uitdaging!

De weg naar de eerste stop voert door een mooi stukje Nederland. Na zo'n 50 minuten komen we aan bij de Bergse Maas, bij het plaatsje Bern in de omgeving van Ammerzoden. Om tijd te winnen rijden we, via Eindhoven, meteen verder naar America, in de omgeving van Venlo. Omdat we toch naar America gaan, doen we ook nog even Californië aan, maar dit plaatsje is zo klein dat alleen een straatnaambord aan de naam refereert. Overigens ligt er ook een Californië in Gelderland.

Reis om de Wereld Pyramide
Doorkomst in Pyramide

Er wacht ons nu een hele lange rit. We moeten naar Zeeland. Niet Nieuw-Zeeland, maar naar Turkeye om precies te zijn. Dit plaatsje ligt in de gemeente Sluis in Zeeuws-Vlaanderen. Omdat we toch in de buurt zijn, besluiten we tot slot ook nog even Pyramide, ook in de gemeente Sluis, mee te pakken.

Onze rit zit er alweer bijna op. We kunnen natuurlijk snel terug rijden naar ons beginpunt, maar liever genieten we nog even van het mooie Zeeland. We zoeken een mooi terras en met een beetje geluk eten we vanavond lekkere Zeeuwse mosselen en anders wel Escargots van een plaatselijke kwekerij. Mission accomplished!

Reis om de Wereld Turkeye
Doorkomst in TurkeyReis om de wereld in acht uur in Nederland - Beoordeling door bezoekers
  • 8 Plaatsen/landen in 3u is zelfs mogelijk. Daarvoor moet je naar Limburg. Beginnend in Belgenhoek zet je koers naar Siberië.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Reis om de wereld in acht uur in Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Reis om de wereld in acht uur in Nederland

Eerder gereden: Etappe 1, de noord route

De eerste etappe van onze reis om de wereld gaat van Nederland naar Spitsbergen en verder.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies