Trouwen: Muziek!

Kom in de stemming met de mooiste huwelijksmuziek

Muziek voor je huwelijk

NEDERLAND - Voor al die mooie en romantische dagen die niet met woorden zijn te beschrijven. Voor al die onvergetelijke momenten kies je uit de selectie met de mooiste romantische klassieke muziek. De finishing touch tijdens aanzoek en bruiloft!

De bruiloftsmars

Midsummer Night's Dream

De bruiloftsmars - Wereld beroemd is Mendelssohn's Bruiloftsmars. Het is een stuk uit A Midsummer Night's Dream van Mendelssohn en werd bij de première in 1843 al een enorm succes. Franz Liszt zei ooit over hem dat niemand de levendige schittering van een koninklijk huwelijk zo mooi in muziek kon beschrijven als Mendelssohn. Geweldige muziek!

Nachtstukken

Nocturnes van Frederic Chopin

Voor de meest romantische huwelijksnacht waar geen eind aan komt een heerlijke dubbel-CD met nocturnes (nachtstukken) van Chopin, uiteraard fluisterzacht gespeeld...

Moonlight Sonata

Beethoven

Piano Sonatas Nos.8 "Pathtique", 13 & 14 "Moonlight" (speciale uitgave) van Ludwig von Beethoven
Verklaar samen met de pianosonates van Beethoven je liefde!

Wedding Cantatas

Bach

Bach heeft ook verschillende huwelijkscantates geschreven: BWV 195, BWV 196, BWV 197, BVW 120a, BWV 250, BWV 251, BWV 252 en BWV 34a (O ewiges Feuer O Ursprung der Liebe). Deze laatste werd gedeeltelijk uitgevoerd bij het koninklijk huwelijk van Friso en Mabel. Een perfecte keus. Ook geweldige muziek zijn de wereldlijke cantates, zoals de grappige Kaffeecantate, maar ook het prachtige Auf Schmetterende Tone der muntern Trompeten met een schitterende openingsmars! Als je toch eens op deze muziek de kerk binnen schrijdt met je geliefde...

Favourite Cantatas
'Wedding' Cantata

Bach


Badinerie

Bach

Fameus zijn ook de Air in D en de vrolijke Badinerie uit de orkestsuites van Bach. Bach kan je als geen ander meenemen en optillen door de onuitputtelijke rijkdom van zijn muziek.

Lieder Ohne Worte

Mendelssohn

Songs without words van Mendelssohn. Mooie pianomuziek.
Muziek in zijn puurste en simpelste vorm. Sommigen hebben een titel zoals 'Evening star', 'Lost happiness' en 'Passion'. Het geeft in ieder geval een stemming aan van de muziek

The Wedding Cake

Camille Saint- Saens

De grote romantische Franse componist, schreef dit prachtige stuk voor piano en orkest.

Adres en bezoekers informatie

Trouwen: Muziek!


Leukste uitstapjes Nederland
Overzicht alle dierentuinen Nederland
Leukste steden Nederland
Vakantie Waddeneilanden
Dutch deserts - Top 10 Stuifzandgebieden Nederland
Friesland kwis
Leuke dagtochtjes

Italiaanse aria's

Gluck - Italiaanse Arias
Cecilia Bartoli

Synoniem voor hartstocht en passie is Italië. Wat dacht je van Italiaanse aria's van Gluck gezongen door de wereldberoemde Cecilia Bartoli

Serenades

Liefde kan niet zonder serenades. Haffner Serenade en Serenata Notturna van Mozart gespeeld door de Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman. Erato 1990.

Cellosonates

Cellosonates van C.P.E. Bach. De beroemde zoon. Schitterende lichte muziek met verassende wendingen. Gespeeld door Anner Bijlsma.

Subtiel

Fluit en harpconcerten door Mozart gespeeld door de Amsterdam Baroque Orchestra en Ton Koopman. Erato 1993.

Romance Tip

A touch of Romance
- Wibi Soerjadi
Bij een geslaagd trouwfeest (en daarna!) hoort passende muziek die je helemaal in de stemming brengt. Bijvoorbeeld het zeer romantische Liebesstraum van Franz Liszt, uitgevoerd door Wibi Soerjadi.
Overnachten
Vind een leuk hotel
Campinggids

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies