Hotspots die nog niet bestaan

De Kolossus van Katwijk

Van Kolossus van Katwijk tot Valentijnsbos

NEDERLAND - Als Hotspotholland zijn we voorstander van meer hotspots in Nederland. Om gemeentelijke plannenmakers alvast op weg te helpen, volgen hieronder enkele leuke ideeën voor geweldige nieuwe hotspots. Heb jij ook een mooi idee? Deel het in de comments.

Kolossus van Katwijk

Julius Civilis

New York heeft haar Vrijheidsbeeld. Rio de Janeiro heeft het Christus de Verlosser beeld, Mongolië heeft een gigantisch beeld van Genghis Khan, China heeft verschillende reusachtige Boeddha beelden en Nederland heeft... Precies! Wij pleiten ervoor dat Nederland ook iets kolossaals neerzet. Idee: Julius Civilis (69 na Chr.) is onze eerste held. Hij kwam als eerste Nederlander in opstand tegen de vijandelijke bezetter. In die tijd waren dat de de Romeinen. Gek genoeg heeft onze eerste volksheld nog steeds geen eigen standbeeld. Daarom is het de hoogste tijd dat onze Julius een nationaal beeld van formaat krijgt! Zelf dachten we aan een Kolossus van Katwijk op de limes, de noordgrens van het Romeinse Rijk.

Valentijnsbos
Wandelen in een hartvorm. Het kan in het Valentijnsbos

Het Valentijnsbos

Bos voor de romantiek

Een boswandeling is een populair uitstapje onder geliefden. Wij doen er een romantisch schepje bovenop!
Scenario 1 - Stel je eens voor. Een lekker voorjaarszonnetje schijnt door de bomen van het bos. Het is heerlijk weer en je maakt een lekkere wandeling met je geliefde. Na afloop kijk je even op je wandel app om de afgelegde route op de kaart te bekijken en wat blijkt? Je hebt een hartvormige route gelopen!
Scenario 2 - Je gaat hardlopen in het bos en volgt de aanzoek route. Bij terugkomst stuur je een schermafdruk van de afgelegde route naar je geliefde… want de afgelegde route volgt precies de letters W i l j e m e t m e t r o u w e n? Leuk toch?!

Talking Trees. Bomen geven een concert
Talking Trees concert in Bergeijk. Op de boom hangen de sensoren. De muzikanten zetten de data van de sensoren live om in muziek

Talking Trees

Ook bomen kunnen muziek maken

Een concert verzorgd door bomen. Hoe zou dat klinken? Kunstenaar Bert Barten bewees op een eenmalig concert in Bergeijk dat het kan. In landschapspark Mien Ruys in Bergeijk hing hij in 2017 een ceder vol met sensoren en zette de sapstromen, fotosynthese en vochtigheid om in muziek. Daarbij werd de boom begeleid door een achtergrondkoor van bomen van over de hele wereld. Uit zijn experimenten bleek dat ook bomen ademen. Weliswaar een keer per dag, maar toch.

Het zingende bos

Het concert was slechts eenmalig, maar hoe bijzonder zou het zijn als je een heel bos vol hangt met sensoren en je de bomen hoort musiceren terwijl je een wandeling door het bos maakt? Wij kunnen niet wachten op de uitvoering!

Orange City

Blauwe Stad in Groningen is een van de jongste steden van onze land. Wij gaan een stap verder: Orange City met gebouwen met Nederlandse vormen. Wie zou er nu niet willen wonen in een kaasvormig huis, een prachtige tulp-toren of een reusachtige klompvormige villa. Uiteraard in het oranje!

Tulpeneiland

Een huisje aan zee voor iedereen

Als Nederlanders mooie eilanden kunnen opspuiten in Dubai, dan moeten ze toch ook wel iets spectaculairs in Nederland kunnen aanleggen, toch? Wij stemmen voor een eiland in de vorm van een tulp en bij succes een hele bos tulpen. Bijkomend voordeel is dat er ruimte genoeg is voor een tweede huisje voor iedere Nederlander!

Adres en bezoekers informatie
Helaas. De genoemde plekken bestaan nog niet. Heb je ergens iets vergelijkbaars gezien? Laat het ons weten via de comments!

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Hotspots die nog niet bestaan - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE