Sterren kijken: Filmboulevard Utrecht

De Film Boulevard in hartje Utrecht

De Walk of Fame van Utrecht

Utrecht - Geen boulevard, maar een straatje. Een enkele Hollywood ster, en verder bekende, minder bekende en soms inmiddels alweer ietwat vergeten Nederlandse acteurs en actrices. In de blikken van de voorbijgangers lees je regelmatig de vraag "Wie was dat ook alweer?". De Film Boulevard van Utrecht is niet helemaal origineel, maar wel leuk.

Sterrentegel

Tegenwoordig is er geen filmfestival zonder gesigneerde en van handafdruk voorziene stoeptegels. Zo ook in Utrecht, waar ieder jaar het Nederlands Film Festival wordt gehouden. Iedere winnaar van een Gouden Kalf mag sinds 2000 het straatje weer verder plaveien met een eigen tegel. De Filmboulevard in Utrecht breidt zich dan ook gestaag uit.

Gouden Kalf Utrecht
Het Gouden Kalf is het symbool van het jaarlijkse Filmfestival in Utrecht

Het Gouden Kalf

De Nederlandse Oscars

De Gouden Kalveren worden traditiegetrouw op de slotavond van het Nederlandse Filmfestival uitgereikt. In 1981, tijdens de eerste editie van het festival, gebeurde dat voor het eerst. Het bronzen kalfje (en dus niet goud) is 33 centimeter hoog en wordt in verschillende categorie├źn uitgereikt.

Onder de winnaars zijn acteurs en actrices als Carice van Houten, Pierre Bokma en Rijk de Gooyer (die het kalf later op de avond uit het raam van de taxi gooide). Bekende regisseurs die het beeldje in ontvangst mochten nemen zijn o.a. Paul Verhoeven en Dick Maas (die de toegang tot de zaal werd geweigerd omdat hij geen kaartje bij zich had).

Gouden Ui

De Gouden Ui werd in 2005 door een groep vierdejaars filmstudenten in het leven geroepen als Nederlandse "Razzie"; een prijs voor de slechtste Nederlandse film, acteur of regisseur. In 2008 stierf het initiatief een zachte dood door een gebrek aan voldoende films.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Vinkenburgstraat
Postcode en plaats: 3512 AA  Utrecht


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,25 uur.
De Vinkenburgstraat ligt tussen het Neude en de Oudegracht, in het centrum van Utrecht.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Sterren kijken: Filmboulevard Utrecht - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
50%
Regen:
50%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
50%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Sterren kijken: Filmboulevard Utrecht'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Sterren kijken: Filmboulevard Utrecht


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE