Doorgezaagde bunker bij Culemborg

De doorgezaagde bunker bij Culemborg

De nieuwe Hollandse waterlinie

Zijderveld - De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie die loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. Bij oorlogsdreiging kon het gebied onderwater worden gezet om zo de vijand tegen te houden. De linie is aangelegd tussen 1815 en 1940. Bij Culemborg is een twee meter dikke bunker doormidden gezaagd waardoor je mooi zicht krijgt op het achterliggende natuurgebied.

Bij de doorgezaagde bunker krijg je een indruk hoe de linie vroeger werkte. Tegenwoordig is niet een buitenlandse natie de vijand, maar hemelwater! Het gebied bij de bunker dient nu om bij wateroverlast in de regio extra water op te vangen.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Diefdijk
Postcode en plaats: 4122 KP  Zijderveld
Provincie: Gelderland


Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Aan de Diefdijk, langs de A2 in de omgeving van Culemborg.

Doorgezaagde bunker bij Culemborg - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Een bezoek is ongeveer 200 stappen

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Doorgezaagde bunker bij Culemborg'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Doorgezaagde bunker bij Culemborg

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE