Doorgezaagde bunker bij Culemborg

De doorgezaagde bunker bij Culemborg

De nieuwe Hollandse waterlinie

Zijderveld - De Nieuwe Hollandse Waterlinie is een verdedigingslinie die loopt van Muiden tot aan de Biesbosch. Bij oorlogsdreiging kon het gebied onderwater worden gezet om zo de vijand tegen te houden. De linie is aangelegd tussen 1815 en 1940. Bij Culemborg is een twee meter dikke bunker doormidden gezaagd waardoor je mooi zicht krijgt op het achterliggende natuurgebied.


(Tekst gaat hieronder verder)

Bij de doorgezaagde bunker krijg je een indruk hoe de linie vroeger werkte. Tegenwoordig is niet een buitenlandse natie de vijand, maar hemelwater! Het gebied bij de bunker dient nu om bij wateroverlast in de regio extra water op te vangen.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Diefdijk
Postcode en plaats: 4122KP  Zijderveld

Aan de Diefdijk, langs de A2 in de omgeving van Culemborg.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Doorgezaagde bunker bij Culemborg - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Doorgezaagde bunker bij Culemborg'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Doorgezaagde bunker bij Culemborg


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE