Arnhem stedentrip

Stad aan de Rijn

Arnhem - De stad aan de Rijn met internationale verbindingen. Volop gelegenheden om lekker uit te gaan en te winkelen. Bekende musea zoals het Openluchtmuseum, het Watermuseum en dierentuin Burgers' Zoo. Een interessante geschiedenis en bovenal gelegen in een prachtige omgeving. Op papier heeft Arnhem alles in huis voor een lekkere citytrip. Maar hoe is het er in het echt?

Arnhem bezienswaardigheden

In de winter oogt Arnhem ietwat grauw. De gaten in de stad, als gevolg van de zware gevechten om de Rijnbrug aan het einde van WOII, zijn opgevuld met lelijke jaren '50 en '60 bouw. Maar zodra het zonnetje begint te schijnen, ontpopt Arnhem zich opeens tot een gezellige en levendige stad. Tijd om eens lekker te gaan rondsnuffelen in de stad, bijvoorbeeld in de 7 straatjes voor de leukste winkeltjes en eetgelegenheden.

Misschien is Arnhem niet groot genoeg voor een stedentrip van meerdere dagen, maar als je een bezoek combineert met een museum, dierentuin of wandeling in de omgeving, dan is er genoeg te doen voor een heerlijk lang weekend weg. Getuige het aantal gezinnen met kinderen in een hotel in de omgeving, is dit dan ook een prima stad voor een citytrip voor het hele gezin!

Park Sonsbeek

Park Sonsbeek doet denken aan een Engelse landschapstuin. Het park ligt op loopafstand achter het centraal station. Sonsbeek loopt bijna onopgemerkt door in de heuvels van de Veluwe. Er zijn vijvers, fonteinen en watervallen. Je vindt er onder meer de Witte Watermolen, een theehuis en een restaurant, maar bijvoorbeeld ook het Nederlands Watermuseum.
Niet alleen de inwoners van Arnhem voelen zich prima thuis in het stadspark, maar ook spechten, dassen, boommarters en ijsvogels.
De baron die landgoed Sonsbeek destijds kocht, bouwde ook een Belvédère; een 'mooi uitzicht'. Als je de 140 treden tellende trap beklimt, word je beloond met een mooi uitzicht over het park en stad.

Mode kwartier

In de wijk Klarendal, even buiten het centrum, ligt het Arnhemse Modekwartier met ateliers van verschillende designers alsmede vele gezellige cafés en restaurants.

Bridge too far

De Slag om Arnhem was onderdeel van Operatie Market Garden. Aan de voet van de "Bridge too far" is het Informatiecentrum Slag om Arnhem gevestigd waar burgers en soldaten hun persoonlijke verhaal vertellen over de gebeurtenissen uit september 1944.
Adres: Rijnkade 150.

Fotogallerij Arnhem stedentrip

Na jaren van bouwen is in 2015 het organisch gevormde station van Arnhem eindelijk geopend
Na jaren van bouwen is in 2015 het organisch gevormde station van Arnhem eindelijk geopend
Uitgaan in Arnhem
Uitgaan in Arnhem
Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Doorwerth in de omgeving van Arnhem
Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Doorwerth in de omgeving van Arnhem

Trolleybussen

Als enige stad in Nederland beschikt Arnhem over een netwerk van elektrische trolleybussen. De stille en schone bussen brengen je al sinds 1949 snel naar alle delen van de stad.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Arnhem stedentrip

Postcode en plaats: Arnhem
Provincie: Gelderland

Hotel Arnhem

Kiezen: wordt het een hotel midden in de stad of juist een aangenaam hotel in de directe omgeving van Arnhem? In en rond Arnhem (Veluwe) is er volop keuze.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Zonsopkomst:
06:08
Zonsondergang:
21:16

Omgeving Arnhem

De regio rond Arnhem heeft een bewogen geschiedenis. Iedereen kent het verhaal van de Slag om Arnhem die in september 1944 aan de oevers van de Rijn werd uitgevochten, maar ook uit een verder verleden is er nog veel te zien. In de omgeving van Arnhem vind je kastelen als Doorwerth, Roosendael, Hemen en Doornenburg. Fort Pannerden is van een recentere datum en biedt naast de experience een prachtig uitzicht over de splitsing van Rijn en Waal.

Arnhem uitstapjes omgeving

Leuke overnachtingen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland