Ecokathedraal Mildam

Eco kathedraal of landschapsruïne?

Tuinieren 2.0 met de wilde tuinman

Mildam - Recycling is de normaalste zaak van de wereld maar hergebruik was een paar decenia geleden minder voor de hand liggend. 'Wilde tuinman' Louis le Roy was in de jaren '70 van de vorige eeuw zijn tijd ver vooruit toen hij bouwmaterialen ging hergebruiken in zijn tuin. Deze tuin is inmiddels verworden tot een heuse landschapsruïne: de Ecokathedraal Mildam.

Stoeptegels en dakpannen in de tuin

In de jaren '70 van de vorige eeuw begon Louis le Roy met het stapelen van gebruikte bouwmaterialen in zijn tuin. Bakstenen, stoepranden en dakpannen stapelde hij in allerlei vormen. Uitgangspunt was steeds dat er geen cement gebruikt mocht worden. Later namen anderen het stokje van hem over. Tot op de dag van vandaag wordt zijn tuin nog steeds uitgebreid met nieuwe vormen.
Het lege weiland van destijds is nu volgebouwd en overwoekerd. Het wordt nu de eco kathedraal genoemd (het woordje kathedraal impliceert overigens meer dan wat het werkelijk is).

Japanse toeristen

Volgens een buurtbewoner stoppen regelmatig bussen met Japanse toeristen voor de deur. Een wereldreis is de ecokathedraal niet waard, maar het is wel een aardige plek om eens van je fiets te stappen of voor bijvoorbeeld een fotoshoot.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Yntzelaan
Postcode en plaats: 8454 KG  Mildam

Web: ecokathedraal.nl
De ecokathedraal ligt aan de rand van het dorpje Mildam.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Ecokathedraal Mildam - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
50%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Ecokathedraal Mildam'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Ecokathedraal Mildam


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE