Weerribben NP

Lekker fietsen in NP De Weerribben

Waterrijk natuurgebied

Ossenzijl - Nationaal Park De Weerribben-Wieden is een fraai natuurgebied in de Kop van Overijssel. In het gebied vind je ondermeer 'ribben', 'petgaten' en 'trilveen'.
Het laagveenmoeras, ontstaan door turfwinning, is ca 3500 hectare groot. Bomen, water en eindeloze rietvelden worden afgewisseld door smalle landtongen. In het gebied kun je heerlijk wandelen of fietsen. Maar nog leuker is het om De Weerribben vanaf het water met een kano of fluisterbootje te verkennen.


(Tekst gaat hieronder verder)

Doolhof?

Vanaf het water lijkt De Weerribben één groot doolhof. Dwalen kan hier wel, maar echt verdwalen gaat niet lukken. Uiteindelijk komen alle sloten en vaartjes weer uit op het brede water van de Kalenbergergracht - al eeuwenlang de "hoofdverkeersader" van De Weerribben.

Maar afgezien van het geklots van het water tegen de boot, het gezang van de vogels en het gespetter van een vis (of otter), vind je hier vooral stilte.

Natuuractiviteitencentrum
In het Natuuractiviteitencentrum van het Nationale Park, in Ossenzijl,  is een permanente tentoonstelling over het ontstaan en de vervening van het gebied. Het centrum is een mooi startpunt om De Weerribben te bezoeken.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Hoogeweg 27
Postcode en plaats: 8376 EM  Ossenzijl

Web: Nationaal Park De Weerribben

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 3 uur
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Weerribben NP - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Weerribben NP'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Weerribben NP


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE