Waterlabyrint Weerribben

  • Lekker fietsen in NP De Weerribben

    Lekker fietsen in NP De Weerribben

    Ossenzijl

Waterrijk natuurgebied

Ossenzijl - Nationaal Park De Weerribben-Wieden is een fraai natuurgebied in de Kop van Overijssel. In het gebied vind je ondermeer 'ribben', 'petgaten' en 'trilveen'.
Het laagveenmoeras, ontstaan door turfwinning, is ca 3500 hectare groot. Bomen, water en eindeloze rietvelden worden afgewisseld door smalle landtongen. In het gebied kun je heerlijk wandelen of fietsen. Maar nog leuker is het om de Weerribben vanaf het water te verkennen. Met je kano of fluisterbootje kun je eindeloos door de sloten en plassen dwalen. Maar wees gerust. In het uitgestrekte waterlabyrint kom je altijd weer terug waar je begonnen was.

Doolhof?

Zoals gezegd, vanaf het water lijkt de Weerribben één groot doolhof. Eindeloos dwalen kan hier heel goed, maar echt verdwalen gaat niet lukken. Uiteindelijk komen alle sloten en vaartjes weer uit op het brede water van de Kalenbergergracht - al eeuwenlang de "hoofdverkeersader" van de Weerribben.

Maar afgezien van het geklots van het water tegen de boot, het gezang van de vogels en het gespetter van een vis (of otter), vind je hier vooral stilte.

Picknicken

Neem vooral een goed gevulde picknickmand mee. Varen maakt hongerig en langs het water zijn verschillende plekjes waar je even kunt aanleggen en in het gras kunt liggen.

Natuuractiviteitencentrum

In het Natuuractiviteitencentrum van het Nationale Park, in Ossenzijl,  is een permanente tentoonstelling over het ontstaan en de vervening van het gebied. Het centrum is een mooi startpunt om De Weerribben op de fiets te bezoeken. Wil je varen, dan is Giethoorn een goede uitvalsbasis.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Waterlabyrint Weerribben

Adres: Hoogeweg 27
Postcode en plaats: 8376 EM  Ossenzijl
Provincie: Overijssel
Web: Nationaal Park De Weerribben

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
08:39

Zonsondergang:
16:54