Fort St. Pieter en Kazematten

Fort. St. Pieter even buiten Maastricht

De verdedigingslinie van Maastricht

Maastricht - Toen Frederik Hendrik in 1632 Maastricht heroverde, werd tot aanleg van verscheidene verdedigingswerken besloten. De fortificaties werden 70 jaar later verder uitgebouwd door de Fransen die Maastricht inmiddels hadden ingenomen. Na hun vertrek, 5 jaar later, bouwde Nederland aan de zuidkant van de stad Fort St. Pieter en aan de noordwestkant de Hoge Fronten (Linie van Moulin).

Fort St. Pieter

Fort St. Pieter werd in 1701 gebouwd op de noord-helling van de St. Pietersberg om Maastricht tegen aanvallen van buitenaf te beschermen. In het fort liggen 2 grote bomvrije ruimtes voor de opslag van buskruit. In 2006 werd fort St. Pieter uitgebreid gerestaureerd.

Kazematten

De Fransen legden kilometers lange gangenstelsels aan om de vijand in de rug te kunnen aanvallen. Deze kazematten en galerijen zijn te bezoeken. De rondleiding duurt ca. 1 uur en vindt plaats onder leiding van een VVV-gids en geeft de bezoeker een indruk "hoe en waarom" van dit unieke krijgsbouwkundige monument, waarin kundig gemetselde koepelgewelven en imponerende bomvrije ruimten afwisselen met kruitkamers, trappen en verschillende galerijen.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Luikerweg 80
Postcode en plaats: 6212 NH  Maastricht

Telefoon: +31(0)43 325 2121

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Op de noordelijke helling van de St. Pietersberg, even buiten Maastricht

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Fort St. Pieter en Kazematten - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Fort St. Pieter en Kazematten'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Fort St. Pieter en Kazematten


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE