Geofort

In het Geofort leer je alles over cartografie en navigatie

Ontdek alles over cartografie en navigatie

Herwijnen - In het Geofort ontdek je meer over cartografie en navigatie. Je kunt zowel binnen als buiten verschillende experimenten doen om meer te weten te komen over oriëntatie. Zo moet je in het doolhof de juiste weg vinden door het volgen van een geurspoor, is er in samenwerking met Staatsbosbeheer een Vleermuisspeurtuin en hoe vind je de weg zonder kaarten of GPS? Ook kun je met historische meetinstrumenten metingen verrichten en met een sextant de breedtegraad van het Geofort bepalen.

Projectie en hoe kaarten kunnen misleiden

Een populair souvenir uit Australië is een omgedraaide kaart waarop "Down Under" nu eens bovenaan staat. Door deze onverwachte projectie wordt je even op het verkeerde been gezet. Eén van de zalen binnen de voormalige kazerne op het fort gaat over projectie en laat zien hoe kaarten kunnen misleiden.

Het Geofort ligt op een forteiland bij Herwijnen in de Betuwe.


Geofort - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Geofort

Adres: Nieuwe Steeg 74
Postcode en plaats: 4171 KG  Herwijnen
Provincie: Gelderland

Telefoon: +31 (0)345 630480
Email: info@geofort.nl
Web: Geofort
In de winter is het fort beperkt open. Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies