Paarse heide wandeling?

De heide op haar mooist. Hier op Landgoed Den Treek in provincie Utrecht

De heide op haar mooist. Hier op Landgoed Den Treek in provincie UtrechtEind augustus wandel je over de heide in bloei

Paarse heide wandeling? Een wandeling over de hei is in ieder jaargetijde mooi. Maar de weken in de tweede helft van augustus hebben altijd iets speciaals. De heide staat dan in bloei en kleurt tot midden september prachtig paars. Het is het ideale moment om er op uit te gaan voor een wandeling of fietstocht en om mooie foto's te maken. Heide gebieden kom je in vrijwel iedere provincie tegen waar zandgronden zijn. Onze favorieten heide-wandelgebieden vind je hieronder.

Heide Noord-Holland

De Gooise heidegebieden zijn allemaal met elkaar verbonden zodat je eindeloos kunt wandelen of fietsen. De uitgestrekte heide gebieden liggen vooral rond Hilversum. Maak bijvoorbeeld een leuke wandeling over de Zuiderheide, Hoorneboegse heide, Bussumerheide of Westerheide. Maar ook elders in het Gooi zijn mooie heide gebieden zoals de Tafelbergheide bij Blaricum. Hier kun je tevens de Tafelberg 'beklimmen', het hoogste punt van Het Gooi.

Heide Utrecht

Ook in de provincie Utrecht kun je heerlijk wandelen in de verschillende heide gebieden. Bijvoorbeeld bij de Kaapse Bossen midden in Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Onze favoriet? De heide van landgoed Den Treek bij Henschoten in het hart van de provincie Utrecht.

Heide Friesland

De provincie Friesland associeer je eerder met groene graslanden dan met heidegebieden. Maar rond Appelscha, tegen de grens met Drenthe, is er volop heide.

Paarse heide wandeling? foto's

Wandeling over de diep-paarse heide bij Den Treek
Wandeling over de diep-paarse heide bij Den Treek
Schapen op de heide rond Hilversum
Schapen op de heide rond Hilversum
Lekker wandelen op de paarse hei
Lekker wandelen op de paarse hei
Heide honing
Heide honing
Vlinder tijdens een hei wandeling
Vlinder tijdens een hei wandeling

Wat zeggen de bezoekers?

Thema Natuur

Leuke overnachtingen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland