Naturalis Natuurhistorisch Museum

Naturalis in Leiden

En breng een bezoekje aan T-rex Trix

Leiden - Tyrannosaurus Trix is in 2013 gevonden en uitgegraven in Montana. Zijn indrukwekkende skelet is 66 miljoen jaar oud en de dino is nu de eye-catcher van de nieuwe tentoonstellingshal van Naturalis in Leiden.

Het is 18 meter lang

Het is 18 meter lang, het weegt 18.000 kilo en luistert naar de naam Camarasaurus. De Camarasaurus is het grootste dinosaurusskelet van Nederland. Naturalis Biodiversity Museum in Leiden laat zien hoe het leven op aarde zich ontwikkeld heeft.

Aan de hand van meer dan 10.000 dieren, planten, stenen en fosielen ontdek je in Naturalis hoe de aarde en het leven een samenhangend geheel vormen.


Let op: Naturalis wordt verbouwd en zal naar verwachting eind 2018 openen. Dat bevindt zich de volledige collectie, alle medewerkers en de onderzoekslaboratoria onder één dak in een prachtig nieuw museum. Naturalis sluit in de tussentijd niet voor het publiek. In het Pesthuis, het huidige entreegebouw, vinden tot eind 2018 diverse tijdelijke exposities plaats.


Naturalis Natuurhistorisch Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Naturalis Natuurhistorisch Museum

Adres: Darwinweg 2
Postcode en plaats: 2333 CR  Leiden
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)71 568 76 00
Email: naturalis@naturalis.nl
Web: naturalis.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 3 uur.
Na een grootscheepse verbouwing is in 2019 het geheel vernieuwde Naturalis weer geopend. Het internationale kennisinstituut in Leiden heeft een enorme natuurhistorische collectie van maar liefst 42 miljoen objecten (top 5 van de wereld), state-of-the-art onderzoeksvoorzieningen en dus dit geheel vernieuwde museum.
Natuurhistorisch Museum Naturalis ligt op loopafstand, aan de achterkant van Leiden Centraal Station. Het is ca. 5 minuten lopen.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies