Naturalis

Naturalis in Leiden

Nationaal Natuurhistorisch Museum

Leiden - Het is 18 meter lang, het weegt 18.000 kilo en luistert naar de naam Camarasaurus.

De Camarasaurus is het grootste dinosaurusskelet van Nederland. Naturalis Biodiversity Museum in Leiden laat zien hoe het leven op aarde zich ontwikkeld heeft.

Aan de hand van meer dan 10.000 dieren, planten, stenen en fosielen ontdek je in Naturalis hoe de aarde en het leven een samenhangend geheel vormen.


Let op: Naturalis wordt verbouwd en zal naar verwachting eind 2018 openen. Dat bevindt zich de volledige collectie, alle medewerkers en de onderzoekslaboratoria onder één dak in een prachtig nieuw museum. Naturalis sluit in de tussentijd niet voor het publiek. In het Pesthuis, het huidige entreegebouw, vinden tot eind 2018 diverse tijdelijke exposities plaats.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Darwinweg 2
Postcode en plaats: 2333 CR  Leiden
Provincie: Zuid-Holland

Telefoon: +31 (0)71 568 76 00
Email: naturalis@naturalis.nl
Web: naturalis.nl
Eind augustus 2019 opent het nieuwe Naturalis. Het internationale kennisinstituut in Leiden waar de volledige natuurhistorische collectie van 42 miljoen objecten (top 5 van de wereld), state-of-the-art onderzoeksvoorzieningen en een fonkelnieuw museum dé plek vormen voor iedereen die meer wil leren en ontdekken over de natuur.

Het iconische nieuwe gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk Architecten in samenwerking met modeontwerpster Iris van Herpen. De 9 nieuwe tentoonstellingszalen en integratie van toonaangevende kunstprojecten van ontwerper Tord Boontje maken dit tot een zeer bijzonder gebouw.

Na de officiële opening op donderdag 29 augustus is het museum vanaf zaterdag 31 augustus weer open voor publiek.

Het museum ligt op loopafstand (ca. 5 minuten), aan de achterkant van Leiden Centraal Station.

Naturalis - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Naturalis

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE