Moai Paaseilandbeelden Nederland

Het Paaseilandbeeld op Texel

Het Paaseilandbeeld op TexelPaaseilandbeelden. Waar staan ze?

In 1962 spoelde op het strand van Zandvoort een beeld van Paaseiland aan. Journalisten en andere nieuwsgierigen overspoelden de badplaats om het beeld met eigen ogen te aanschouwen... 1 april! Toch staan er in Nederland enkele echte Moai Paaseilandbeelden en dat is geen grap!

De Dromer van Rapa Nui

Paaseilandbeeld Texel

Het Paaseilandbeeld op 'Rapa Nui'Texel is te vinden bij de Eiland Gallerij. Het beeld staat met de neus richting Rapa Nui ofwel Paaseiland.

Moai Paaseilandbeeld Zandvoort
Het Paaseilandbeeld in Zandvoort

Loeres: Paaseilandbeeld Zandvoort

De 1 april grap

Edo van Tetterode haalde in de jaren '60 een enorme 1 april grap uit met het aanspoelen van een Paaseilandbeeld op het strand van Zandvoort. Acht jaar later zou hij een replica van zijn Moai in de duinen onthullen. Het Paaseilandbeeld staat er nog steeds.

Locatie: Het beeld staat in de zeereep vlakbij de strandopgang, aan de Boulevard Paulus Loot. In de voet van het beeld staat "1 april".

Moai Paaseilandbeeld Wanssum, Limburg
Het Paaseilandbeeld op de rotonde in Wanssum

Paaseilandbeeld Wanssum

Onze zuidelijkste Moai

Ook Wanssum heeft haar eigen Paaseilandbeeld. Midden op een rotonde in het plaatsje.
Paaseilandbeelden in Brielle
Paaseilandbeelden in Brielle

Paaseilandbeelden Brielle

Ahum, tja, ach, nou ja, enfin, zo kan het ook. Paaseilandbeelden mag je het eigenlijk niet noemen. Opvallend zijn ze wel.

Paaseilandbeeld Middelburg

In de geboortestad van de ontdekker van Paaseiland

Middelburg is de geboortestad van Jacob Roggeveen. Hij 'ontdekte' het eiland op paaszondag, 5 april 1722. Zijn geboortehuis is te vinden aan de Lange Noordstraat 37.
Een Moai beeld van Paaseiland is te vinden aan de Buitenruststraat.

Paaseiland

Rapa Nui betekent Grote Rots en is de naam die zeelieden uit Tahiti aan het eiland gaven. Het eiland is met 163 km2 ongeveer net zo groot als Texel. Er wonen wonen bijna 6000 mensen. De hoofdstad van Rapa Nui is Hanga Roa. Staatkundig hoort Paaseiland bij Chili.
Paaseiland is een van de meest afgelegen eilanden ter wereld. Pitcairn, ook al zo'n afgelegen eiland, is het dichtstbijzijnde bewoonde eiland. Het ligt 'slechts' 2075 km verderop.

Wat zeggen de bezoekers?

Thema Beelden

Leuke overnachtingen

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland