Moai Paaseilandbeelden Nederland

Het Paaseilandbeeld op Texel

Paaseilandbeelden. Waar staan ze?

NEDERLAND - In 1962 spoelde op het strand van Zandvoort een beeld van Paaseiland aan. Journalisten en andere nieuwsgierigen overspoelden de badplaats om het beeld met eigen ogen te aanschouwen... 1 april! Toch staan er in Nederland enkele echte Moai Paaseilandbeelden en dat is geen grap!

De Dromer van Rapa Nui

Paaseilandbeeld Texel

Het Paaseilandbeeld op 'Rapa Nui'Texel is te vinden bij de Eiland Gallerij. Het beeld staat met de neus richting Rapa Nui ofwel Paaseiland.

Moai Paaseilandbeeld Zandvoort
Het Paaseilandbeeld in Zandvoort

Loeres: Paaseilandbeeld Zandvoort

De 1 april grap

Edo van Tetterode haalde in de jaren '60 een enorme 1 april grap uit met het aanspoelen van een Paaseilandbeeld op het strand van Zandvoort. Acht jaar later zou hij een replica van zijn Moai in de duinen onthullen. Het Paaseilandbeeld staat er nog steeds.

Locatie: Het beeld staat in de zeereep vlakbij de strandopgang, aan de Boulevard Paulus Loot. In de voet van het beeld staat "1 april".

Moai Paaseilandbeeld Wanssum, Limburg
Het Paaseilandbeeld op de rotonde in Wanssum

Paaseilandbeeld Wanssum

Onze zuidelijkste Moai

Ook Wanssum heeft haar eigen Paaseilandbeeld. Midden op een rotonde in het plaatsje.

Paaseilandbeeld Middelburg

In de geboortestad van de ontdekker van Paaseiland

Middelburg is de geboortestad van Jacob Roggeveen. Hij 'ontdekte' het eiland op paaszondag, 5 april 1722. Zijn geboortehuis is te vinden aan de Lange Noordstraat 37.
Een Moai beeld van Paaseiland is te vinden aan de Buitenruststraat.

Adres en bezoekers informatie


Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Moai Paaseilandbeelden Nederland - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Leukste uitstapjes Nederland
Overzicht alle dierentuinen Nederland
Leukste steden Nederland
Vakantie Waddeneilanden
Dutch deserts - Top 10 Stuifzandgebieden Nederland
Friesland kwis
Leuke dagtochtjes

Paaseiland

Rapa Nui betekent Grote Rots en is de naam die zeelieden uit Tahiti aan het eiland gaven. Het eiland is met 163 km2 ongeveer net zo groot als Texel. Er wonen wonen bijna 6000 mensen. De hoofdstad van Rapa Nui is Hanga Roa. Staatkundig hoort Paaseiland bij Chili.
Paaseiland is een van de meest afgelegen eilanden ter wereld. Pitcairn, ook al zo'n afgelegen eiland, is het dichtstbijzijnde bewoonde eiland. Het ligt 'slechts' 2075 km verderop.
Overnachten

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE