Ruïne van Brederode

De ruïne van het kasteel Van Brederode

De ruïne van het kasteel Van Brederode

Santpoort

Vervallen sinds 1573

Santpoort - Het kasteel van de Heren van Brederode werd in 1282 gebouwd. Hoewel het kasteel nog grotendeels overeind staat, is het wel een ruine. De originele vorm is nog steeds goed te herkennen.

Belegeringen en herbouwingen

Het kasteel is in de loop der tijd verschillende malen belegerd en weer opgebouwd. De laatste belegering dateert van 1573 toen de Spanjaarden het kasteel in brand staken. Sindsdien is het kasteel een ruïne.

Rode

Een breed stuk gekapt bos werd vroeger een Rode genoemd. Hier ontleent het kasteel (en haar eigenaren) de naam Brederode.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Ruïne van Brederode

Adres: Velserenderlaan 2
Postcode en plaats: 2082 LA  Santpoort
Provincie: Noord-Holland
Web: ruinevanbrederode.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Met de trein? Wandel dan vanaf Santpoort-Zuid of Santpoort Noord naar de ruïne. Vanaf Santpoort-Zuid loop je in ca. 10 tot 15 minuten naar de ruïne. Het kasteel ligt vlak achter de duinen.

Om het verval tegen te gaan, wordt de ruïne gerestaureerd (het kasteel wordt overigens niet herbouwd).

In de winter is het kasteel gesloten voor publiek. Ook de openingstijden in de zomer zijn wisselend. Raadpleeg de website van het kasteel voor je bezoek.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:14
Zon op
18:38
Zon onder
Wassende maan
Wassende maan

Santpoort uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Santpoort

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland