Ruine van Brederode

De ruine van het kasteel Van Brederode

Vervallen sinds 1573

Santpoort - Het kasteel van de Heren van Brederode werd in 1282 gebouwd. Hoewel het kasteel nog grotendeels overeind staat, is het wel een ruine. De originele vorm is nog steeds goed te herkennen.

Belegeringen en herbouwingen

Het kasteel is in de loop der tijd verschillende malen belegerd en weer opgebouwd. De laatste belegering dateert van 1573 toen de Spanjaarden het kasteel in brand staken. Sindsdien is het kasteel een ruïne.

Rode

Een breed stuk gekapt bos werd vroeger een Rode genoemd. Hier ontleent het kasteel (en haar eigenaren) de naam Brederode.


Ruine van Brederode - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Ruine van Brederode

Adres: Velserenderlaan 2
Postcode en plaats: 2082 LA  Santpoort
Provincie: Noord-Holland

Web: ruinevanbrederode.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Met de trein? Wandel dan vanaf Santpoort-Zuid of Santpoort Noord naar de ruïne. Vanaf Santpoort-Zuid loop je in ca. 10 tot 15 minuten naar de ruïne. Het kasteel ligt vlak achter de duinen.

Om het verval tegen te gaan, wordt de ruïne gerestaureerd (het kasteel wordt overigens niet herbouwd).

In de winter is het kasteel gesloten voor publiek. Ook de openingstijden in de zomer zijn wisselend. Raadpleeg de website van het kasteel voor je bezoek.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies