Ruine van Brederode

De ruine van het kasteel Van Brederode

Vervallen sinds 1573

Santpoort - Het kasteel van de Heren van Brederode werd in 1282 gebouwd. Hoewel het kasteel nog grotendeels overeind staat, is het wel een ruine. De originele vorm is nog steeds goed te herkennen.


(Tekst gaat hieronder verder)

Belegeringen en herbouwingen

Het kasteel is in de loop der tijd verschillende malen belegerd en weer opgebouwd. De laatste belegering dateert van 1573 toen de Spanjaarden het kasteel in brand staken. Sindsdien is het kasteel een ruïne.

Rode

Een breed stuk gekapt bos werd vroeger een Rode genoemd. Hier ontleent het kasteel (en haar eigenaren) de naam Brederode.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Velserenderlaan 2
Postcode en plaats: 2082 LA  Santpoort

Web: ruinevanbrederode.nl
Met de trein? Wandel dan vanaf Santpoort-Zuid of Santpoort Noord naar de ruïne. Vanaf Santpoort-Zuid loop je in ca. 10 tot 15 minuten naar de ruïne. Het kasteel ligt vlak achter de duinen.

Om het verval tegen te gaan, wordt de ruine momenteel gerestaureerd (het kasteel wordt overigens niet herbouwd) en tijdens ons bezoek was het kasteel dan ook gesloten.

Ondanks berichtgeving op diverse websites, is het onduidelijk wanneer het kasteel geopend is.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Ruine van Brederode - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Ruine van Brederode


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE