MH17 Monument

Zonnebloemen

17 juli 2014

Vijfhuizen - Het overlijden van de 298 inzittenden van vlucht MH17 dompelde ons land in diepe rouw. Het vliegtuig van Malaysia Airlines was op donderdag 17 juli 2014, kort na het middaguur, vertrokken van Schiphol met als bestemming Kuala Lumpur. Rond vijf uur 's middags dringt het dramatische nieuws door dat de Boeing 777 boven Oost-Oekraïne is neergeschoten. Alle inzittenden komen om het leven.


(Tekst gaat hieronder verder)

Om de herinneringen aan de slachtoffers levendig te houden en om een plek tot bezinning te bieden, is bij Vijfhuizen een bijzonder park geopend. In het park vormen 298 bomen, voor iedere slachtoffer één, een groen lint ter nagedachtenis. In een veld van zonnebloemen staat een klein amfitheater met een gedenkteken.

Het herinneringspark bij Vijfhuizen is op 17 juli 2017, 3 jaar na de verschrikkelijke gebeurtenis, geopend door nabestaanden in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Vijfhuizerweg (achter nummer 805)
Postcode en plaats: 2141 CP   Vijfhuizen

Web: monumentmh17.nl


Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


MH17 Monument - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

MH17 Monument


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE