MH17 Monument

Zonnebloemen

17 juli 2014

Vijfhuizen - Het overlijden van de 298 inzittenden van vlucht MH17 dompelde ons land in diepe rouw. Het vliegtuig van Malaysia Airlines was op donderdag 17 juli 2014, kort na het middaguur, vertrokken van Schiphol met als bestemming Kuala Lumpur. Rond vijf uur 's middags dringt het dramatische nieuws door dat de Boeing 777 boven Oost-Oekraïne is neergeschoten. Alle inzittenden komen om het leven.

Om de herinneringen aan de slachtoffers levendig te houden en om een plek tot bezinning te bieden, is bij Vijfhuizen een bijzonder park geopend. In het park vormen 298 bomen, voor iedere slachtoffer één, een groen lint ter nagedachtenis. In een veld van zonnebloemen staat een klein amfitheater met een gedenkteken.

Het herinneringspark bij Vijfhuizen is op 17 juli 2017, 3 jaar na de verschrikkelijke gebeurtenis, geopend door nabestaanden in het bijzijn van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.


MH17 Monument - Beoordeling door bezoekers
  • Een waardige plek waar een ieder stil en vol respect rondloopt wat vooral ook fijn is voor de nabestaanden die er op dat moment rondlopen.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'MH17 Monument'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

MH17 Monument

Adres: Vijfhuizerweg (achter nummer 805)
Postcode en plaats: 2141 CP   Vijfhuizen
Provincie: Noord-Holland

Web: monumentmh17.nl

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies