Sluipweg

<i>You'll Never Walk Alone</i> staat op de voorste steen te lezen

Het Grafstenenpad: You'll never walk alone

Vijfhuizen - Bij een militair fort is de dood nooit ver weg. Bij Fort Vijfhuizen, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, is welliswaar nooit oorlog gevoerd, maar om het fort ligt een bijzonder pad op de rand van de dood: het Grafstenenpad.

Het Grafstenenpad loopt in een halve cirkel rond Fort Vijfhuizen
Het Grafstenenpad loopt in een halve cirkel rond Fort Vijfhuizen

"~ Zeg maar Fred" lezen we op een steen. Het is verrassend om zoveel verschillende teksten en stenen te zien. Sommige rijkelijk versiert. Andere mooi eenvoudig.
Het bijzondere grafstenen wandelpad nodigt uit tot verdieping en bezinning. Tot rust en diepe gesprekken. En betrekkelijkheid. Immers de meeste graven worden maar 10 tot 20 jaar gebruikt. De grafstenen van het Grafstenenpad hebben een mooi tweede leven gekregen in deze tijd van circulaire economie en recycling. De grafstenen zijn ter beschikking gesteld door nabestaanden.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Fortwachter 1
Postcode en plaats: 2141  Vijfhuizen


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Het pad ligt aan de achterkant van Fort Vijfhuizen, in een halve cirkel rond de bunkers.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Sluipweg - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Sluipweg


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE