10x hardlopen

Finish in het Olympisch Stadion. De Marathon van Amsterdam

Altijd al eens willen doen: de mooiste lopen

NEDERLAND - Vier rokende en drinkende automonteurs gaan trainen voor de Rotterdamse marathon om zo hun garage te behouden. Of ze het halen zie je in de film De Marathon. Hardlopen is populairder dan ooit. Wekelijks worden er talloze wedstrijden georganiseerd. Wij liepen mee en kozen de 10 mooiste lopen van Nederland. Time tot GO!

1. De Marathon van Rotterdam

De snelste en bekendste marathon van ons land. De Marathon start op de Coolsingel. Tijdens de 42,195 km loop je door de skyline van Rotterdam, neem je de Erasmusbrug tweemaal en loop je rond de Kralingseplas om vervolgens via de Blaak weer op de Coolsingel te finishen. Traditiegetrouw wordt de laatste loper altijd feestelijk onthaald. Dankzij het geweldige publiek is Rotterdam ook nog eens een van de gezelligste marathons van ons land.
Wanneer? Ieder jaar in april

Zevenheuvelenloop Nijmegen
Zevenheuvelenloop Nijmegen

2. Zevenheuvelenloop

Een prachtig parcours van 15 km door de heuvelachtige omgeving van Nijmegen. Vooral de eerste 11 kilometers zijn zwaar, maar de laatste 4 kilometers zijn grotendeels heuvelafwaarts. De loop is ieder jaar weer uitstekend georganiseerd.
Wanneer? Ieder jaar in november

Singelloop Utrecht
Singelloop Utrecht

3. Singelloop Utrecht

De Singelloop van Utrecht start in het Wilhelminapark en loopt langs de rand van het centrum en laat je zien hoe mooi Utrecht ook al weer was. De loop finisht op de Maliebaan. Misschien nog wel belangrijker: de Singelloop heeft een razendsnel parcours.
Wanneer? Ieder jaar eind september

4. Dam tot Damloop

De Dam tot Damloop barst al jaren uit haar voegen. De populaire loop is altijd razendsnel uitverkocht, maar mocht je een van de gelukkige deelnemers zijn, dan wacht je een prachtige en gezellige loop van de Amsterdamse Dam naar Zaandam. Die afstand is precies 10 Engelse mijl, ofwel 16,1 kilometer. Voor de professionele loop staan er steevast wereldtoppers aan de start. Wil je het rustiger aan doen, is er de wandeltocht en 's nachts is er de Damloop by night.
Wanneer? Ieder jaar in september

5. Egmond halve marathon

De Halve van Egmond is een mooie, maar soms koude strandloop. Afstanden zijn een kwart en een halve marathon.
Wanneer? Ieder jaar in januari

Marathon Amsterdam
Marathon Amsterdam

6. Amsterdam Marathon

Wie wil nu niet eindigen in het Olympisch stadion? Een mooie loop door Amsterdam met een grandioze finish. Op dezelfde dag kun je ook de halve marathon door Amsterdam lopen, met dezelfde grandioze aankomst in het Olympisch Stadion.
Wanneer? Ieder jaar in oktober

7. Sylvestercross Soest

Laat de oliebollen voor wat ze zijn en ren gezond het jaar uit. De cross op de laatste dag van het jaar gaat door de zandduinen van Soest. Pittig, maar heel gezellig.
Wanneer? 31 december, oudjaarsdag

8. Halve van De Haar

Een halve marathon met start en finish in Haarzuilens. De run gaat deels door de kasteeltuinen van De Haar.

9. Run into the Sea

Bij eb verschijnt bij Renesse een 2 km lange landtong die bij vloed weer in zee te verdwijnt. Dus snel doorlopen voordat het weer vloed wordt!

10. Posbankloop

Deelnemers van de Posbankloop op de Veluwe moeten de Emmapiramide bedwingen. Over een afstand van 650 meter stijg je maar liefst 85 meter (7%). De klim heet de 'De Muur van Aalbers' en wordt zowel geliefd als gehaat. De snelste klimmer wint de bolletjes trui!

Adres en bezoekers informatie

Opvallende runs

Andere bijzondere runs zijn: de Fishpotatorun (Visje happen in Urk en dan hardlopend op weg naar de piepers in Emmeloord. Wij vonden het vreselijk; wat een lang saai en vooral recht parcours. Of was het de wind?

Voor de echte bikkels is er De Zestig van Texel. Je loopt dan afstanden van 60 of 120(!) kilometer.
Heb jij een tip? Deel het in de comments.

10x hardlopen - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
100%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan '10x hardlopen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE