Wildwater kajakken in Nederland

Wildwatervaren in Nederland. Het kan!

Wildwatervaren op een échte wildwaterbaan?

Hardenberg - Wildwaterkajakken op een woeste rivier? Daarvoor moest je vroeger naar Duitsland of België. Maar het kan ook in Nederland. De wildwaterbaan van Hardenberg in Overijssel maakt gebruik van het natuurlijke verval van het water en is de eerste echte wildwater-rivier in Nederland - met wildwaterniveau II classificatie.

Vecht en Molengoot

De wildwaterbaan ligt tussen het water van de Vecht en het water van de Molengoot. Dankzij het hoogteverschil is er een natuurlijk verloop. De nieuwe rivier is een heerlijke uitdaging voor wildwater kajakkers. De baan is 140 meter lang en het hoogteverschil is 1,5 meter - voldoende voor een wildwaterniveau II classificatie. De gemiddelde waterdiepte is ca. 60 centimeter. En het mooie is dus dat de waterloop geheel natuurlijk is. Pompen is niet nodig.

Vistrap

Naast de wildwaterbaan ligt ook een vistrap met kleine stappen. Deze kan stroomafwaarts worden bevaren en is 220 meter lang.

Kano of kajak?

De termen kano en kajak worden vaak door elkaar heen gebruikt. Hoewel kano meer een verzamelnaam is, zijn er verschillen. De open kano wordt vaak een Canadese kano genoemd. Bij de kajak zit je dichter op het water, is gesloten van boven en je benen steken recht vooruit waardoor je een andere zithouding hebt. Ook is de peddel vaak anders. Voor de Canadese kano wordt vaak een enkele peddel gebruikt, terwijl je voor de kajak juist een dubbelbladspeddel gebruikt. De wildwaterbaan is alleen voor kajaks geschikt en niet voor Canadese kano's.


Wildwater kajakken in Nederland - Beoordeling door bezoekers
  • Tijdens een citytrip in München kwamen we uit bij een rivier in een park. Door een balk op de bodem van de rivier is er een natuurlijke golf en wordt dag en nacht en zelfs bij sneeuw en ijzel volop gesurft. Een fantastisch gezicht. Dezelfde creativiteit hebben de Hardenbergers toegepast voor hun unieke wildwaterbaan tussen de Vecht en het Moleneind. Wat een fantastisch idee! Wildwatervaren in Nederland. Wie had dat ooit gedacht!

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
100%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Wildwater kajakken in Nederland'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Wildwater kajakken in Nederland

Adres: Europaweg 10
Postcode en plaats: 7771 BG  Hardenberg
Provincie: Overijssel

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
De wildwaterbaan is geopend voor kajakkers als er voldoende wateraanvoer is. Bij een erg lage waterstand kan de wildwaterbaan gesloten zijn. Vaartijden zijn tussen een half uur voor zonsopgang tot een half uur na zonsondergang. Let op: de baan kan gereserveerd zijn!
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies