Fietsberg: beklim de Col du VAM

Wielrennen in Drenthe

De VAM-berg: wielrennen op 4800 cm boven NAP

Wijster - Wielrennen in het vlakke Drenthe heeft sinds 2018 iets bijzonders: een heuse col. De VAM-berg, de voormalige vuilnisbelt van de Vuil Afvoer Maatschappij bij Wijster, is omgetoverd tot een echte kuitenbijter! Inclusief een 150 meter lange kasseienstrook. De top van de Col du VAM ligt op 56 meter. De gemiddelde klim is gemiddeld 10%, maar kan oplopen tot 14,8% op het steilste stukje. Welkom op de nieuwste berg van Nederland!

De Berg van Drenthe

Voor een pittige klim hoef je niet meer naar elders uit te wijken. Drenthe heeft nu haar eigen berg. Op het bord staat weliswaar 4800 cm boven NAP, de berg zelf is 56 meter hoog en vanaf de top heb je een mooi uitzicht over de omgeving. Tegen de Drentse berg liggen 3 routes waarvan eentje uitloopt op een kasseienstrook.

Kuitenbijter

De routes op de Col-du-VAM zijn in totaal 2100 m lang en hebben een gemiddeld stijgingspercentage van 10%.

Mountainbike route

Aan een mountainbike pad wordt nog gewerkt, maar dit wordt een spectaculaire route met veel dalen en klimmen. Ook komt er een 300 meter lange vlonder en een heuse drijvende waterbrug van 60 meter.
Voor mountainbikers worden twee verbindingsroutes aangelegd naar de VAM-berg: vanaf de Boslounge in Spier en vanuit Sleen. De MTB-route op de VAM-berg wordt aangegeven met de standaard markering voor MTB-routes.


Fietsberg: beklim de Col du VAM - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Fietsberg: beklim de Col du VAM'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Fietsberg: beklim de Col du VAM

Adres: Vamweg 5
Postcode en plaats: 9418 TM  Wijster
Provincie: Drenthe

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Kom je met de auto met de fiets achterop? Parkeren kan bij parkeerplaats VAM-berg Zuid f bij VAN-berg Noord (volg het bordje P VAM-berg)
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies