Beklim de Col du VAM

Wielrennen in Drenthe

Wielrennen op 4800 cm boven NAP

Wijster - Wielrennen in het vlakke Drenthe heeft sinds 2018 iets bijzonders: een heuse col. De VAM-berg, de voormalige vuilnisbelt van de Vuil Afvoer Maatschappij bij Wijster, is omgetoverd tot een echte kuitenbijter. Inclusief een 150 meter lange kasseienstrook! De top van de Col du VAM ligt op 56 meter. De gemiddelde klim is 10% gemiddeld, maar kan oplopen tot 14,8% op het steilste stukje. Welkom op de nieuwste berg van Nederland!

4800 cm boven NAP

Uitwijken naar elders hoeft niet meer. Drenthe heeft nu haar eigen berg. Op het bord staat weliswaar 4800 cm boven NAP, de berg zelf is 56 meter hoog. Tegen de berg liggen 3 routes waarvan eentje uitloopt op een kasseienstrook. Aan een mountainbike pad wordt nog gewerkt.

Adres en bezoekers informatie
Postcode en plaats: Wijster


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.


Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Beklim de Col du VAM - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Beklim de Col du VAM'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Beklim de Col du VAM


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE