Alkmaar stedentrip

Alkmaar

Lekker weekendje weg

Alkmaar - Denk je aan een uitstapje naar Alkmaar, dan denk je al snel aan de beroemde Kaasmarkt. Maar deze Noord-Hollandse stad is zoveel meer dan het vrijdagse kazen dragen op het Waagplein. Alkmaar heeft een prachtige historische binnenstad, mooie grachten, leuke en onverwachte straatjes, prima shopping mogelijkheden en het grootste geheim: het strand van Egmond aan Zee is vlakbij!

Kleine straatjes

Alkmaar heeft meer dan 100.000 inwoners en daarmee voldoende faciliteiten voor een leuke dagje er op uit of weekendje weg. In het centrum is het leuk dwalen door de leuke kleine straatje. Er zijn tal van verrassende hoekjes. Terrassen en leuke winkeltjes zijn er in overvloed.

Huis met de kogel, Alkmaar
Het Huis met de kogel in Alkmaar

Tijdens het beleg van 1573 werd het houten 'huis met de kogel' aan de Zijdam door een Spaanse kogel getroffen. En die kogel zit er nog steeds. Vanwege brandgevaar werd het bouwen van houten gevels in 1639 verboden.


Alkmaar stedentrip - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Alkmaar stedentrip

Postcode en plaats: 1800  Alkmaar
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies