Alkmaar stedentrip

Alkmaar

Alkmaar

Alkmaar

Say cheese!

Denk je aan een uitstapje naar Alkmaar, dan denk je al snel aan de beroemde Kaasmarkt. Maar deze Noord-Hollandse stad is zoveel meer dan het vrijdagse kazen dragen op het Waagplein. Alkmaar heeft een prachtige historische binnenstad, mooie grachten, leuke en onverwachte straatjes, prima shopping mogelijkheden en het grootste geheim: het strand van Egmond aan Zee is vlakbij!

Kleine straatjes

Alkmaar heeft meer dan 100.000 inwoners en daarmee voldoende faciliteiten voor een leuke dagje er op uit of weekendje weg. In het centrum is het leuk dwalen door de leuke kleine straatje. Er zijn tal van verrassende hoekjes. Terrassen en leuke winkeltjes zijn er in overvloed.

Huis met de kogel, Alkmaar
Het Huis met de kogel in Alkmaar

Tijdens het beleg van 1573 werd het houten 'huis met de kogel' aan de Zijdam door een Spaanse kogel getroffen. En die kogel zit er nog steeds. Vanwege brandgevaar werd het bouwen van houten gevels in 1639 verboden.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Alkmaar stedentrip

Postcode en plaats: 1800  Alkmaar
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 4 uur.


Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

05:47
Zon op
21:27
Zon onder
Afnemende maan
Afnemende maan

Alkmaar uitstapjes in de buurt

  Leuke overnachtingen Alkmaar

  hotspotholland.nl

  Leuke uitstapjes Nederland

  Cookies

  Wij plaatsen vookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken en af te stemmen op jouw voorkeuren. Door verder te gaan geef je aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen