Big Spotters Hill

Big Spotters Hill op het voormalige Floriadeterrein

De piramide van Vijfhuizen

Vijfhuizen - De Big Spotters Hill is een met gras begroeide piramide op het voormalige Floriade terrein. De vierkante heuvel is in 2002 gemaakt van zand en aarde dat bij de aanleg van sloten en vijvers van het terrein vrijgekomen is. Destijds diende de piramide als uitzichtpunt over de Haarlemmermeer en dat is de 42 meter hoge piramide nog steeds. Onder hardlopers is de Big Spotters Hill vooral populair voor heuveltrainingen. Rond de piramide worden enkele keren per jaar evenementen gehouden zoals verschillende hardloopwedstrijden en Mysteryland.

Big Spotters Hill hardloper Haarlemmermeer
Een hardloper bedwingt de 42 meter hoge Big Spotters Hill in de Haarlemmermeer

Ruimtetempel

Op de top van de Big Spotters Hill stond sinds 2002 het kunstwerk Ruimtetempel van Auke de Vries. Maar in 2004 werd het kunstwerk door een storm verwoest. Sinds 2014 staat er een nieuw object: Mainport van Lehner en Gunther architecten. Dit bouwwerk is 15 meter hoog en heeft de contouren van een poort. De boogvormige openingen zijn gericht op de vier windrichtingen. 's Nachts is het bouwwerk verlicht met LEDs. De stroom hiervoor wordt opgewekt door de zonnepanelen op de poort.

Vliegtuigen spotten?

Als je vanwege de naam van de piramide denkt hiervandaan vliegtuigen te kunnen spotten, kom je bedrogen uit. Je ziet weliswaar Schiphol en zelfs Amsterdam liggen, maar de opstijgende vliegtuigen gaan schuil achter de bomen. Vliegtuigen spotten vanaf de Big Spotters Hill kun je dan ook vergeten.


Big Spotters Hill - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
0%
Najaar:
50%
Winter:
0%
Met wie? Samen
50%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
50%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Big Spotters Hill'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Big Spotters Hill

Adres: Groene Weelde
Postcode en plaats: 2141 EC  Vijfhuizen
Provincie: Noord-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
De Big Spotters Hill ligt bij de Geniedijk en de Drie Merenweg (N205), ten zuidwesten van Vijfhuizen en ten noorden van Hoofddorp.

Parkeren kan op het parkeerterreintje bij het Herinneringsbos:
Spieringweg 536
2141 EC Vijfhuizen
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies