De Letters van Utrecht

Een oneindig gedicht van straatstenen

Utrecht - Met de snelheid van 1 letter per week, groeit er sinds 2012 een gedicht in de straten van het centrum van Utrecht.

Je zult ergens moeten beginnen om het verleden een plaats te geven, het heden doet er steeds minder toe. Hoe verder je bent, hoe beter. Ga maar door nu, ...*
* aldus de eerste 124 letters van Ruben van Gogh.

Startpunt van het gedicht

De eerste regel van het gedicht begint op de Oudegracht, op de hoek bij de Smeebrug ter hoogte van nummer 279, en loopt richting het Ledig Erf.
Voor ieder vervolg op het gedicht wordt een andere dichter(es) uit het Utrechts Dichtersgilde gevraagd. Het gedicht is zo nooit af!

De nog niet op straat gepubliceerde letters zijn nog geheim en worden pas op straat onthult. Iedere zaterdag tussen 13:00 en 14:00 houwt een steenhouwer de volgende letter ter plekke uit in een steen op straat.


De Letters van Utrecht - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

De Letters van Utrecht

Adres: Oudegracht 279
Postcode en plaats: 3511 PA  Utrecht
Provincie: Utrecht

Web: delettersvanutrecht.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Het gedicht begint op de Oudegracht, op de hoek bij de Smeebrug ter hoogte van nummer 279 en loopt richting het Ledig Erf.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies