De Letters van Utrecht

De Letters van Utrecht

De Letters van Utrecht

Utrecht

Een oneindig gedicht van straatstenen

Utrecht - Met de snelheid van 1 letter per week, groeit er sinds 2012 een gedicht in de straten van het centrum van Utrecht.

Je zult ergens moeten beginnen om het verleden een plaats te geven, het heden doet er steeds minder toe. Hoe verder je bent, hoe beter. Ga maar door nu, ...*
* aldus de eerste 124 letters van Ruben van Gogh.

Startpunt van het gedicht

De eerste regel van het gedicht begint op de Oudegracht, op de hoek bij de Smeebrug ter hoogte van nummer 279, en loopt richting het Ledig Erf.
Voor ieder vervolg op het gedicht wordt een andere dichter(es) uit het Utrechts Dichtersgilde gevraagd. Het gedicht is zo nooit af!

De nog niet op straat gepubliceerde letters zijn nog geheim en worden pas op straat onthult. Iedere zaterdag tussen 13:00 en 14:00 houwt een steenhouwer de volgende letter ter plekke uit in een steen op straat.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

De Letters van Utrecht

Adres: Oudegracht 279
Postcode en plaats: 3511 PA  Utrecht
Provincie: Utrecht
Web: delettersvanutrecht.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,5 uur.
Het gedicht begint op de Oudegracht, op de hoek bij de Smeebrug ter hoogte van nummer 279 en loopt richting het Ledig Erf.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:39
Zon op
16:23
Zon onder
Wassende halve maan
Wassende halve maan

Utrecht uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Utrecht

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland