Centraal Museum

Centraal Museum Utrecht

Van Jan van Scorel tot Dick Bruna

Utrecht - Het Centraal Museum in Utrecht is het grootste museum van Utrecht. Onderdeel van de collectie is de grootste Mondriaan verzameling van de wereld. Maar behalve werken van Mondriaan is er in dit museum voor kunst, design, mode en geschiedenis veel meer te zien. Zo zijn er regelmatig nieuwe tentoonstellingen. Het Centraal Museum in Utrecht is gevestigd in een voormalig middeleeuws klooster aan de rand van het centrum.

De Rietveldstoel in het Centraal Museum Utrecht
De Rietveldstoel in het Centraal Museum Utrecht

De Stoel(en)

Het Centraal Museum huisvest tevens de grootste Rietveld-collectie ter wereld. Je ziet verschillende objecten van deze bekende ontwerper, inclusief de wereldberoemde Rietveld stoel. De Utrechtse ontwerper maakte de iconische stoel in 1918 met latten en panelen. Pas toen Rietveld zich in 1924 bij 'De Stijl' aansloot, kreeg de stoel haar kenmerkende kleuren. De rood-blauwe stoel ziet er ogenschijnlijk hard uit, maar zit verrassend comfortabel. Later ontwierp Rietveld ook nog de Kratstoel, de Zigzagstoel, de asymmetrische Berlijnse en een strakke Militaire stoel.

Atelier Dick Bruna in het Centraal Museum Utrecht
Het atelier van Dick Bruna in het Centraal Museum Utrecht

Dick Bruna-atelier

Utrecht is de geboortestad van Nijntje (1955). Tekenaar, illustrator en auteur Dick Bruna maakte meer dan 30 prentenboeken over het witte konijn. De naam Nijntje is afgeleid van konijntje. Nijntje is inmiddels bekend over de hele wereld al heet ze in het buitenland 'Miffy'.
Overigens is Bruna niet alleen bekend van zijn Nijntje prentenboeken. Met zijn kenmerkende stijl illustreerde hij bijvoorbeeld ook de omslagen van de Zwarte Beertjes serie en talloze andere boeken. Voor de allerkleinsten is er tegenover het Centraal Museum het Nijntje-museum.


Centraal Museum - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Centraal Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Centraal Museum

Adres: Agnietenstraat 1
Postcode en plaats: 3512 XA  Utrecht
Provincie: Utrecht

Telefoon: +31(0)30-2362353
Email: info@centraalmuseum.nl
Web: Centraal Museum
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid. Bij drukbezochte tentoonstellingen worden de tickets per blok verkocht dus kijk voor je bezoek eerst op de site. Het Centraal Museum ligt in het 'Museumkwartier' van Utrecht.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies