Centraal Museum

Centraal Museum Utrecht

Van Jan van Scorel tot Dick Bruna

Utrecht - Het Centraal Museum in Utrecht bezit de grootste Mondriaan-collectie in de wereld. Maar behalve werken van Mondriaan is er in dit museum voor kunst, design, mode en geschiedenis veel meer te zien. Zo zijn er regelmatig nieuwe tentoonstellingen. Het Centraal Museum in Utrecht is gevestigd in een voormalig middeleeuws klooster aan de rand van het centrum.

Wereldberoemde rood-blauwe stoel

Het Centraal Museum huisvest tevens de grootste Rietveld-collectie ter wereld. Je ziet verschillende objecten van deze bekende ontwerper, inclusief zijn de wereldberoemde rood-blauwe stoel (die overigens verrassend comfortabel zit).

Dick Bruna-atelier

Utrecht is de geboortestad van Nijntje (1955). Tekenaar, illustrator en auteur Dick Bruna maakte meer dan 30 prentenboeken over het witte konijn. De naam Nijntje is afgeleid van konijntje. Nijntje is inmiddels bekend over de hele wereld al heet ze in het buitenland 'Miffy'.
Overigens is Bruna niet alleen bekend van zijn Nijntje prentenboeken. Met zijn kenmerkende stijl illustreerde hij bijvoorbeeld ook de omslagen van de Zwarte Beertjes serie en talloze andere boeken. Voor de allerkleinsten is er tegenover het Centraal Museum het Nijntje-museum.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Agnietenstraat 1
Postcode en plaats: 3512 XA  Utrecht

Telefoon: +31(0)30-2362353
Email: info@centraalmuseum.nl
Web: Centraal Museum

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid. Bij drukbezochte tentoonstellingen worden de tickets per blok verkocht dus kijk voor je bezoek eerst op de site. Het Centraal Museum ligt in het 'Museumkwartier' van Utrecht.

Centraal Museum - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Centraal Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Centraal Museum

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE