Fort Kijkduin

In het aquarium van Fort Kijkduin mag je de vissen aanraken

Het Gibraltar van het noorden

Den Helder - Het Gibraltar van het noorden. Zo noemde Napoleon Den Helder tijdens zijn bezoek in 1811. De bestaande vestingswerken vond hij veel te zwak en daarom besloot hij tot de de bouw van een vijftal forten die samen de stelling van Den Helder vormde. In de afgelopen eeuwen zjn de meeste delen verdwenen. Eén fort bleef over en werd in 1996 uitgebreid gerestaureerd: Fort Kijkduin.


(Tekst gaat hieronder verder)

In de Franse Tijd verbleven er 700 soldaten in Fort Kijkduin. In de gewelven van het fortmuseum krijg je een mooie indruk van die tijd en kun je de verschillende ruimtes, waaronder gangen, de kruitkamer en de strafkamer, bekijken.

Vanuit de later toegevoegde gietijzeren koepel heb je een mooi uitzicht over de duinen en de zee en kun je Texel en Noorderhaaks zien liggen.

Naar de haaien

In 2 gewelven van Fort Kijkduin is het Noorzee aquarium gevestigd. In de verschillende aquaria zijn vissen en zeedieren te zien en kun je ook enkele dieren aaien. Dankzij de 15 meter lange glazen tunnel kun je tussen de haaien wandelen.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Admiraal Verhuellplein 1
Postcode en plaats: 1789 AX  Den Helder

Telefoon: +31 (0)223 61 23 66
Email: info@fortkijkduin.nl
Web: fortkijkduin.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 2 uur
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Fort Kijkduin - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Fort Kijkduin


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE