Fort Kijkduin

In het aquarium van Fort Kijkduin mag je de vissen aanraken

Het Gibraltar van het noorden

Den Helder - Het Gibraltar van het noorden. Zo noemde Napoleon Den Helder tijdens zijn bezoek in 1811. De bestaande vestingswerken vond hij veel te zwak en daarom besloot hij tot de de bouw van een vijftal forten die samen de stelling van Den Helder vormde. In de afgelopen eeuwen zjn de meeste delen verdwenen. Eén fort bleef over en werd in 1996 uitgebreid gerestaureerd: Fort Kijkduin.

In de Franse Tijd verbleven er 700 soldaten in Fort Kijkduin. In de gewelven van het fortmuseum krijg je een mooie indruk van die tijd en kun je de verschillende ruimtes, waaronder gangen, de kruitkamer en de strafkamer, bekijken.

Vanuit de later toegevoegde gietijzeren koepel heb je een mooi uitzicht over de duinen en de zee en kun je Texel en Noorderhaaks zien liggen.

Naar de haaien

In 2 gewelven van Fort Kijkduin is het Noorzee aquarium gevestigd. In de verschillende aquaria zijn vissen en zeedieren te zien en kun je ook enkele dieren aaien. Dankzij de 15 meter lange glazen tunnel kun je tussen de haaien wandelen.


Fort Kijkduin - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Fort Kijkduin

Adres: Admiraal Verhuellplein 1
Postcode en plaats: 1789 AX  Den Helder
Provincie: Noord-Holland

Telefoon: +31 (0)223 61 23 66
Email: info@fortkijkduin.nl
Web: fortkijkduin.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies