Fort Kijkduin

In het aquarium van Fort Kijkduin mag je de vissen aanraken

In het aquarium van Fort Kijkduin mag je de vissen aanraken

Den Helder

Het Gibraltar van het noorden

Den Helder - Het Gibraltar van het noorden. Zo noemde Napoleon Den Helder tijdens zijn bezoek in 1811. De bestaande vestingswerken vond hij veel te zwak en daarom besloot hij tot de de bouw van een vijftal forten die samen de stelling van Den Helder vormde. In de afgelopen eeuwen zjn de meeste delen verdwenen. Eén fort bleef over en werd in 1996 uitgebreid gerestaureerd: Fort Kijkduin.

In de Franse Tijd verbleven er 700 soldaten in Fort Kijkduin. In de gewelven van het fortmuseum krijg je een mooie indruk van die tijd en kun je de verschillende ruimtes, waaronder gangen, de kruitkamer en de strafkamer, bekijken.

Vanuit de later toegevoegde gietijzeren koepel heb je een mooi uitzicht over de duinen en de zee en kun je Texel en Noorderhaaks zien liggen.

Naar de haaien

In 2 gewelven van Fort Kijkduin is het Noorzee aquarium gevestigd. In de verschillende aquaria zijn vissen en zeedieren te zien en kun je ook enkele dieren aaien. Dankzij de 15 meter lange glazen tunnel kun je tussen de haaien wandelen.

Wat zeggen de bezoekers?

Adres en bezoekers informatie

Fort Kijkduin

Adres: Admiraal Verhuellplein 1
Postcode en plaats: 1789 AX  Den Helder
Provincie: Noord-Holland
Telefoon: +31 (0)223 61 23 66
Email: info@fortkijkduin.nl
Web: fortkijkduin.nl

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:15
Zon op
18:37
Zon onder
Wassende maan
Wassende maan

Den Helder uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Den Helder

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland