Doel, de spookstad van België

Doel, de spookstad van België. Net over de grens met Nederland

Spookdorp aan de voet van een kerncentrale

Doel - Een kerncentrale op hotspotholland? Amai! Zijn ze nou helemaal gek geworden! Persoonlijk vinden we zo'n oude kerncentrale op de grens met Nederland doodeng. In het uitgestrekte polderlandschap aan de Westerschelde zie je de kerncentrale al in de verte liggen. Maar in ons geval gaat het niet zozeer over de kerncentrale, maar over de spookstad aan de voet van de centrale: het dorpje Doel.

Slopen?

Tot eind jaren zestig was Doel een levendig industriedorpje met zo’n 1.300 inwoners. Maar sinds de aankondiging dat het dorp plaats moest gaan maken voor de haven van Antwerpen, is het verval ingetreden. Ondanks politiek geruzie over slopen of behouden, werd er wel tot de bouw van de kerncentrale van Doel besloten - vrijwel op de grens met Nederland.

In de jaren negentig kreeg het verhaal van Doel een vervolg na het besluit om twee havendoks te bouwen, waarvan eentje dwars door het dorp. Bewoners konden hun woning verkopen met als gevolg dat het hele dorpje leeg liep.

Iedereen?

Een honderdtal inwoners weigerden te vertrekken en sommige leegstaande panden werden ingenomen door krakers. In 2006 werden de meesten uitgezet en tegenwoordig wonen er nog een twintigtal mensen in Doel. Verwacht overigens niet alleen te zijn in het spookstadje. Doel heeft een enorme aantrekkingskracht op (dagjes)mensen.


Doel, de spookstad van België - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Doel, de spookstad van België

Postcode en plaats: 9130  Doel
Provincie: Zeeland , Belgie

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Doel is niet met openbaar vervoer bereikbaar. Op het moment van schrijven heb je met de auto een Belgisch ID nodig. Maar kom je op de fiets of als wandelaar, dan is een bezoek geen probleem.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies