Luchtspiegeling van Bears

De luchtspiegeling van Bears

Unia State in Bears (Beers)

Bears - Van het ooit zo fraaie Unia State resteerde alleen nog het poortgebouw. Totdat iemand op het idee kwam om de State op de 15e eeuwse fundamenten te laten herrijzen. Niet van steen, want wat moet je met zo'n gebouw, maar als 'luchtspiegeling'.

Uit de hand gelopen

De beheerder van de naastgelegen berne buorkerij (kinderboerderij) vertelt dat er in de State regelmatig bruiloften worden gehouden. Vaak helemaal in de openlucht, maar soms wordt er bij kans op regen ook wel een party tent in de Staete geplaatst. Het bruidspaar moet dan wel de volgende dag -wanneer de tent is opgeruimd- terug komen om trouwfoto's te maken. Want een party tent in de trouwzaal is natuurlijk geen gezicht.

De luchtspiegeling van Bears
De luchtspiegeling van Bears
De luchtspiegeling van Bears


Luchtspiegeling van Bears - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling . Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Luchtspiegeling van Bears

Adres: Tsjerkepaad 3
Postcode en plaats: 9025 BM  Bears
Provincie: Friesland

Bears ligt ongeveer 10 kilometer ten zuidwesten van Leeuwarden.
Via een smal landweggetje bereik je het dorpje Bears. Unia State ligt in het dorp. In de prachtige dertiende eeuwse dorpskerk is er een expositie over de State.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies