Fries Museum

Fries Museum

Kunst, cultuur en geschiedenis

Leeuwarden - Het Fries Museum in Leeuwarden is een van de grootste provinciale musea van Nederland en brengt kunst, cultuur en geschiedenis samen onder een dak.

Collectie Fries Museum

Uiteraard is er in het museum veel aandacht voor Friesland en haar bewoners. De opvallendste is misschien wel Mata Hari. De danseres cq. dubbelspionne spioneerde voor zowel Duitsland als Frankrijk en kwam uiteindelijk voor een vuurpeleton in Frankrijk om het leven.
Ook het iconische 16e eeuwse zwaard van Grutte Pier en schilderijen van Lawrence Alma Tadema behoren tot de vaste collectie die uit ca. 170.000 objecten bestaat.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Turfmarkt 11
Postcode en plaats: 8911 KS  Leeuwarden

Telefoon: +31 (0)58 255 55 00
Email: info@friesmuseum.nl
Web: friesmuseum.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met de plaats van bestemming voor entree, openingstijden, beschikbaarheid en locatiewijzigingen.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Fries Museum - Beoordeling door bezoekers
  • We zijn hier tijdens de Mata Hari tentoonstelling / Leeuwarden Culturele hoofdstad geweest. Zeer de moeite waard.

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
0%
Regen:
100%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
100%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
100%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Fries Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Fries Museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE