Nationaal Modelspoor Museum

De Wadloper is van de vele modellen in het treinenmuseum

Voor kleine en grote modeltreinliefhebbers

Sneek - De gemiddelde Nederlander zal bij het horen van Sneek al snel denken aan Snits, zeilen en feesten in de Sneekweek, sûkerbôle, de Waterpoort en Weduwe Joustra. Maar treinliefhebbers weten wel beter, want de gezellige Friese stad roept bij hen hele andere associaties op: modelspoortreinen!

Sneek hoofdstation

Het Nationaal Modelspoor Museum van Nederland is gevestigd in het hoofdstation van Sneek. Naast de voornamelijk Nederlandse treinmodellen zijn er ook werkende modelspoorbanen te zien.

Uit de hand gelopen hobby

LGB Modeltreinen in het Spoorwegmuseum in Sneek, Friesland Het begon allemaal met een uit de hand gelopen verzameling modelspoortreinen van de Sneeker Piet Scheltema. Zijn collectie treintjes werd zo groot dat hij besloot een museum te starten. Vele jaren later -en enkele verhuizingen verder- is het museum uitgegroeid tot een volwassen onderdak voor meer dan 4.000 treinmodellen. Het museum herbergt daarmee de grootste collectie treinen van Europa. Niet alleen de grote hoeveelheid schaalmodellen, ook het historisch beeld dat geschetst wordt, maakt de collectie interessant voor de liefhebber. Aan de hand van de schaalmodellen kun je de hele spoorweggeschiedenis volgen.

Sinds 2005 is het museum te vinden op de mooiste plek die het zich maar kan wensen: het karakteristieke hoofdstation van Sneek.

Treinenmuseum - Ook voor moeders

Gelukkig is het niet alleen kijken in het museum. Kinderen kunnen zelf bouwen en spelen met rails en treinen. Of zelf met de treinen op een van de grote treinbanen rijden. Verder is er nog een treinenquiz en zijn er simulatiespelletjes. Overal is aan gedacht, want voor moeders is er een leeshoek met tijdschriften. Laat maar komen die regenachtige middag in de vakantie!
Foto: Natuurlijk rijden er volop treinen in het museum en zijn er verschillende treinenspellen voor de kinderen


Nationaal Modelspoor Museum - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
0%
Regen:
50%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
50%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
50%
Met tieners
0%
Groep:
50%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Nationaal Modelspoor Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Nationaal Modelspoor Museum

Adres: Dr. Boumaweg 17b
Postcode en plaats: 8601 GM  Sneek
Provincie: Friesland

Telefoon: +31 (0)515 430021
Email: museum@modelspoormuseum.nl
Web: modelspoormuseum.nl
Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Het museum is gevestigd in het centraal station van Sneek en is daardoor zeer eenvoudig (met het openbaar vervoer) te bereiken.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies