Nationaal Modelspoor Museum

De Wadloper is van de vele modellen in het treinenmuseum

Voor kleine en grote modeltreinliefhebbers

Sneek - De gemiddelde Nederlander zal bij het horen van Sneek al snel denken aan Snits, zeilen en feesten in de Sneekweek, sûkerbôle, de Waterpoort en Weduwe Joustra. Maar treinliefhebbers weten wel beter, want de gezellige Friese stad roept bij hen hele andere associaties op: modelspoortreinen!

Sneek hoofdstation

Het Nationaal Modelspoor Museum van Nederland is gevestigd in het hoofdstation van Sneek. Naast de voornamelijk Nederlandse treinmodellen zijn er ook werkende modelspoorbanen te zien.

Uit de hand gelopen hobby

LGB Modeltreinen in het Spoorwegmuseum in Sneek, Friesland Het begon allemaal met een uit de hand gelopen verzameling modelspoortreinen van de Sneeker Piet Scheltema. Zijn collectie treintjes werd zo groot dat hij besloot een museum te starten. Vele jaren later -en enkele verhuizingen verder- is het museum uitgegroeid tot een volwassen onderdak voor meer dan 4.000 treinmodellen. Het museum herbergt daarmee de grootste collectie treinen van Europa. Niet alleen de grote hoeveelheid schaalmodellen, ook het historisch beeld dat geschetst wordt, maakt de collectie interessant voor de liefhebber. Aan de hand van de schaalmodellen kun je de hele spoorweggeschiedenis volgen.

Sinds 2005 is het museum te vinden op de mooiste plek die het zich maar kan wensen: het karakteristieke hoofdstation van Sneek.

Treinenmuseum - Ook voor moeders

Gelukkig is het niet alleen kijken in het museum. Kinderen kunnen zelf bouwen en spelen met rails en treinen. Of zelf met de treinen op een van de grote treinbanen rijden. Verder is er nog een treinenquiz en zijn er simulatiespelletjes. Overal is aan gedacht, want voor moeders is er een leeshoek met tijdschriften. Laat maar komen die regenachtige middag in de vakantie!
Foto: Natuurlijk rijden er volop treinen in het museum en zijn er verschillende treinenspellen voor de kinderen

Adres en bezoekers informatie
Adres: Dr. Boumaweg 17b
Postcode en plaats: 8601 GM  Sneek

Telefoon: +31 (0)515 430021
Email: museum@modelspoormuseum.nl
Web: modelspoormuseum.nl

Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2 uur.
Het museum is gevestigd in het centraal station van Sneek en is daardoor zeer eenvoudig (met het openbaar vervoer) te bereiken.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Nationaal Modelspoor Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
0%
Regen:
50%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
50%
Zomer:
0%
Najaar:
0%
Winter:
50%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
50%
Met tieners
0%
Groep:
50%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Nationaal Modelspoor Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Nationaal Modelspoor Museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE