Kröller-Müller Museum

Detail van Place du Forum. Kröller-Müller Museum
Detail van Place du Forum. Kröller-Müller Museum

Moderne kunst op de Veluwe

Otterlo - Café-terras bij nacht, geschilderd aan een plein in het Zuid-Franse Arles, is misschien wel het meest gereproduceerde werk van Vincent van Gogh. Het origineel zie je in het Kröller-Müller Museum. Samen met de Vier uitgebloeide zonnebloemen, de Aardappeleters en nog ruim 80 andere beroemde werken van Van Gogh én andere kunstenaars zoals Picasso, Seurat en Mondriaan vormen zij de fraaie collectie van het Kröller-Müller Museum. Het Museum wordt daarom ook wel het tweede huis van Van Gogh genoemd.

Beeldentuin

Bij het museum hoort een uitgestrekte beeldentuin van 25 hectare die minstens zo mooi is als het museum zelf. In deze 'buitenzaal' is het aangenaam wandelen en ontdek je ruim 160 sculpturen van Auguste Rodin, Henry Moore en Christo die op verrassende wijze in het park zijn 'verstopt'. Onze favorieten zijn Jardin d'émail, de eyecatcher van Jean Dubuffet, de Needle tower van Kenneth Snelson, een onnavolgbare zwevende toren waarbij de kabels de poten zijn en de duizelingwekkende Uitkijktrap. Deze spectaculaire trap van Krijn Giezen lijkt tot in de hemel te lopen. Maar uiteraard is er nog veel meer te zien.

Jardin d'émail Hoge Veluwe
Jardin d'émail Nationaal Park de Hoge Veluwe

Needle tower Hoge Veluwe
Needle tower Nationaal Park de Hoge Veluwe

Uitkijktrap Hoge Veluwe
Uitkijktrap Nationaal Park de Hoge Veluwe

Kapitaal

Dankzij het kapitaal van haar man, de Rotterdamse koopman Anthony Kröller, bracht Helene Kröller-Möller een schitterende kunstcollectie bijeen in het gelijknamige museum op de Veluwe.


Beoordeling door bezoekers

Recent: Gemma, Arnhem: (5 sterren)
Gemiddeld: 4 sterren (4.3 sterren)
Aantal stemmers: 9

Populairste bezoektijd
Het weer
Zonnig: 33%
Halfbewolkt: 22%
Regen: 33%
Sneeuw: 11%

Seizoen
Voorjaar: 11%
Zomer: 33%
Najaar: 33%
Winter: 22%

Reisgezelschap
Alleen: 11%
Samen: 67%
Groep:  11%
Met kleine kinderen: 11%
Met oudere kinderen: 0%


Nu beoordelen +Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.Adres en bezoekers informatie:

Adres: Houtkampweg 6
Postcode en plaats: 6731 AW  Otterlo
Telefoon: +31 (0)318 591241
Email: info@kmm.nl
Web: Kröller-Müller Museum
Kaart met locatie +
Overige informatie: Het Kröller-Müller Museum ligt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is toegankelijk op drie plaatsen: bij Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen.
Je kan je auto bij een van de ingangen parkeren en dan een witte fiets pakken om naar het museum (en door het park) te fietsen. Of je auto tegen een meerprijs bij het museum te parkeren.

Bezoekers die gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen vanaf de NS-stations Apeldoorn en Ede-Wageningen de bus nemen.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.
Reacties

Hoe beviel je uitstapje aan 'Kröller-Müller Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig.

comments powered by Disqus

Kröller-Müller Museum

Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.