Kröller-Müller Museum

Detail van Place du Forum. Kröller-Müller Museum

Moderne kunst op de Veluwe

Otterlo - Café-terras bij nacht, geschilderd aan een plein in het Zuid-Franse Arles, is misschien wel het meest gereproduceerde werk van Vincent van Gogh. Het origineel zie je in het Kröller-Müller Museum. Samen met de Vier uitgebloeide zonnebloemen, de Aardappeleters en nog ruim 80 andere beroemde werken van Van Gogh én andere kunstenaars zoals Picasso, Seurat en Mondriaan vormen zij de fraaie collectie van het Kröller-Müller Museum. Het Museum wordt daarom ook wel het tweede huis van Van Gogh genoemd.

Beeldentuin

Bij het museum hoort een uitgestrekte beeldentuin van 25 hectare die minstens zo mooi is als het museum zelf. In deze 'buitenzaal' is het aangenaam wandelen en ontdek je ruim 160 sculpturen van Auguste Rodin, Henry Moore en Christo die op verrassende wijze in het park zijn 'verstopt'. Onze favorieten zijn Jardin d'émail, de eyecatcher van Jean Dubuffet, de Needle tower van Kenneth Snelson, een onnavolgbare zwevende toren waarbij de kabels de poten zijn en de duizelingwekkende Uitkijktrap. Deze spectaculaire trap van Krijn Giezen lijkt tot in de hemel te lopen. Maar uiteraard is er nog veel meer te zien.

Jardin d'émail Hoge Veluwe
Jardin d'émail Nationaal Park de Hoge Veluwe

Needle tower Hoge Veluwe
Needle tower Nationaal Park de Hoge Veluwe

Uitkijktrap Hoge Veluwe
Uitkijktrap Nationaal Park de Hoge Veluwe

Kapitaal

Dankzij het kapitaal van haar man, de Rotterdamse koopman Anthony Kröller, bracht Helene Kröller-Möller een schitterende kunstcollectie bijeen in het gelijknamige museum op de Veluwe.

Top 5 Kröller-Müller Museum

1
Van Gogh Galerij
Het Kröller-Müller Museum bezit de op een na grootste Vincent van Gogh verzameling ter wereld. in de Van Gogh Galerij vind je zijn mooiste werken inclusief Vier uitgebloeide zonnebloemen, de Aardappeleters en Café-terras bij nacht.
2
Jardin d'émail
Jardin d'émail is een van de vele opvallende kunstwerken in de tuin van het museum. Het werk is gemaakt door Jean Dubuffet.
3
Uitkijktrap
De Uitkijktrap van Krijn Giezen lijkt tot in de hemel te lopen.
4
Georges Seurat
De schilder Seurat wordt ook wel de meester van het pointillisme genoemd. Hij bouwde zijn schilderijen op door het plaatsen van duizenden miniscule verfstipjes.
5
Needle tower
De Needle tower van Kenneth Snelson lijkt wel te zweven.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Houtkampweg 6
Postcode en plaats: 6731 AW  Otterlo

Telefoon: +31 (0)318 591241
Email: info@kmm.nl
Web: Kröller-Müller Museum
Het Kröller-Müller Museum ligt in Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Het park is toegankelijk op drie plaatsen: bij Otterlo, Hoenderloo en Schaarsbergen.
Je kan je auto bij een van de ingangen parkeren en dan een witte fiets pakken om naar het museum (en door het park) te fietsen. Of je auto tegen een meerprijs bij het museum te parkeren.

Bezoekers die gebruik maken van het openbaar vervoer kunnen vanaf de NS-stations Apeldoorn en Ede-Wageningen de bus nemen.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Kröller-Müller Museum - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
40%
Bewolkt:
20%
Regen:
30%
Sneeuw:
10%
Wanneer? Voorjaar:
10%
Zomer:
40%
Najaar:
30%
Winter:
20%
Met wie? Samen
70%
Met kleine kinderen
10%
Met tieners
0%
Groep:
10%
Alleen:
10%
Geen health informatie beschikbaar
Hoe beviel je uitstapje aan 'Kröller-Müller Museum'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Kröller-Müller Museum


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.

Otterlo uitstapjes omgeving
Diogenesbunker
Museum Vliegbasis Deelen
Radio Kootwijk op de Veluwe
Burgers' Zoo
Middelpunt van Nederland
Nederlands Openluchtmuseum
Nederlands Watermuseum
Museum Arnhem
Overnachten
Hoge Veluwe
Nationaalpark de Hoge Veluwe

Nationaal park

Het Kröller-Müller Museum ligt te midden van het schilderachtige landschap van Nationaal Park de Hoge Veluwe. Zo kun je het museumbezoek koppelen aan een heerlijk dagje wandelen in de natuur! Het park bestaat uit 5400 hectare bos, heide en stuifzand.
Het nadeel is wel dat je voor een bezoek aan het museum ook een kaartje voor het Park moet kopen. Daarentegen kun je wel gebruik maken van de gratis witte fietsen en er zo lekker op uit te gaan.

Jachthuis Sint Hubertus
Jachthuis Sint Hubertus in Park de Hoge Veluwe, het buitenverblijf van echtpaar Kröller-Müller. Het Jachthuis is alleen te bezoeken middels een rondleiding. Reserveren kan via de website, bij de ingangen of het bezoekerscentrum.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE