Wat is het Laagste punt van Nederland?

Het laagste punt van Nederland in Nieuwerkerk aan den IJssel. De voet van het monument komt exact overeen met het niveau van het laagste punt

Het laagste punt van Nederland in Nieuwerkerk aan den IJssel. De voet van het monument komt exact overeen met het niveau van het laagste punt

Nieuwerkerk aan den IJssel

En wat is het diepste punt op 1085 meter?

Nieuwerkerk aan den IJssel - Dat een flink deel van Nederland onder de zeespiegel ligt weten we allemaal. Maar hoeveel meter onder de zeespiegel leven we eigenlijk? Vaak wordt gedacht dat de Prins Alexanderpolder bij Rotterdam heet laagste punt is, maar is dat ook zo? En naast een laagste punt blijken we ook nog eens een verrassend diepste punt te hebben!

Het monument van het laagste punt
Monument laagste punt van Nederland

Het LAAGSTE punt van Nederland

Na onderzoek door Rijkswaterstaat in 1995 is vast komen te staan dat de Zuiderplaspolder in Nieuwerkerk aan den IJssel het laagste punt van Nederland is. Het laagste punt ligt op 6,74 meter beneden N.A.P.

Het DIEPSTE punt van Nederland

Naast het laagste punt heeft Nederland ook een diepste punt. Helaas is deze plek al jaren afgesloten. Maar in de voormalige Staatsmijn Hendrik in Limburg bij Brunssum kun je afdalen tot een diepte van maar liefst 1058 meter.

Het laagste punt op aarde

Hoe diep kun je gaan?

Allemaal goed en wel, maar hoe verhoudt het laagste punt van Nederland zich met het laagste punt ter wereld? Een eenduidig antwoord hierop is niet helemaal te geven, want er zijn een aantal dieptepunten mogelijk. Oordeel zelf:

De diepste plekken ter wereld:

Foto's Wat is het Laagste punt van Nederland?

Wat is hier het zeeniveau?
Wat is hier het zeeniveau?

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Wat is het Laagste punt van Nederland?

Adres: Parallelweg Zuid 215
Postcode en plaats: 2914 LE  Nieuwerkerk aan den IJssel
Provincie: Zuid-Holland

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 0,25 uur.
Het laagste punt ligt op 51° 59' 13" noorder­breedte en 4° 38' 9" oosterlengte.
Het monument ligt op een industrieterrein in Nieuwerkerk aan de IJssel langs de A20 en is via de Parallelweg bereikbaar.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

08:33
Zon op
18:16
Zon onder
Laatste kwartier
Laatste kwartier

Nieuwerkerk aan den IJssel uitstapjes in de buurt

Leuke overnachtingen Nieuwerkerk aan den IJssel

hotspotholland.nl

Leuke uitstapjes Nederland