Kabouter met plug

Kabouter Buttplug

Óf Santa Claus met gestileerde kerstboom?

Rotterdam - Eén blik is genoeg en je weet waarom Santa Claus in Rotterdam controversieel is. Deze enorme kabouter staat namelijk nogal dubbelzinnig bekend, vooral vanwege de karakteristieke vorm van de gestileerde kerstboom die bij sommige mensen alternatieve associaties oproept.


(Tekst gaat hieronder verder)

De Rotterdamse gemeente kocht het werk van kunstenaar Paul McCarthy (niet te verwarren met de ex-Beatles zanger Paul McCartney) in 2001. Maar toen de reuzenkabouter klaar was, wilde ze er meteen weer vanaf.

Eendrachtsplein

Uiteindelijk belande het beeld op het Eendrachtsplein. Volgens de kunstenaar houdt Santa Claus een gestileerde kerstboom in zijn hand en is het beeld een aanklacht tegen de consumptie en seksgerichte samenleving.

Parijs

In 2014 kwam McCarthy met een soortgelijk kunstwerk opnieuw in opspraak, maar nu in Parijs. Een 24 meter grote opblaasbare boom vertoonde opnieuw grote gelijkenis met een enorme plug voor van onderen.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Eendrachtsplein 4
Postcode en plaats: 3012 LA  Rotterdam


Bezoekduur: Een gemiddeld bezoek duurt 0,1 uur
Het beeld staat in de openbare ruimte

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


Kabouter met plug - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Kabouter met plug


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE