Ultrageheime NAVO-grot Cannerberg

  • De ingang van het NAVO hoofdkwartier bij Neercanne

    De ingang van het NAVO hoofdkwartier bij Neercanne

    Maastricht

Geheime commandobunker uit de Koude Oorlog

Maastricht - In de heuvels van Zuid-Limburg ligt een voormalig NAVO complex. Het commando centrum was altijd ultrageheim. Ondanks geruchten in de buurt hebben in de grotten nooit kernwapens gelegen, wel werden die vanaf hier beheerd.

Oostblok

Het commando centrum werd gebruikt om het Oostblok nauwgezet in de gaten te houden. Welke troepenbewegingen vonden er plaats in Oost-Duitsland? Waren er eventuele verdachte omstandigheden in de Sovjet-Unie die aanleiding zouden kunnen geven voor militair ingrijpen? Die beslissing werd dus in 'war-room' in Zuid-Limburg genomen. Rond de klok werd er gewerkt en regelmatig waren er oefeningen.

Na de val van de muur in 1989 werd het complex overbodig. Het geheime commandocentrum werd daarom gesloten. Nu kun je er incidenteel een kijkje nemen.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Ultrageheime NAVO-grot Cannerberg

Adres: Cannerweg 798
Postcode en plaats: 6213 ND  Maastricht
Provincie: Limburg

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Let op: anders dan het adres doet vermoeden ligt de bunker een flink stuk buiten Maastricht. Voorkom teleurstellingen en check voor je komst altijd de actuele openingstijden.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
06:29

Zonsondergang:
20:41