Ultrageheime NAVO-grot Cannerberg

De ingang van het NAVO hoofdkwartier bij Neercanne

Geheime commandobunker uit de Koude Oorlog

Maastricht - In de heuvels van Zuid-Limburg ligt een voormalig NAVO complex. Het commando centrum was altijd ultrageheim. Ondanks geruchten in de buurt hebben in de grotten nooit kernwapens gelegen, wel werden die vanaf hier beheerd.

Oostblok

Het commando centrum werd gebruikt om het Oostblok nauwgezet in de gaten te houden. Welke troepenbewegingen vonden er plaats in Oost-Duitsland? Waren er eventuele verdachte omstandigheden in de Sovjet-Unie die aanleiding zouden kunnen geven voor militair ingrijpen? Die beslissing werd dus in 'war-room' in Zuid-Limburg genomen. Rond de klok werd er gewerkt en regelmatig waren er oefeningen.

Na de val van de muur in 1989 werd het complex overbodig. Het geheime commandocentrum werd daarom gesloten. Nu kun je er incidenteel een kijkje nemen.


Ultrageheime NAVO-grot Cannerberg - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
0%
Najaar:
100%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Ultrageheime NAVO-grot Cannerberg'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Ultrageheime NAVO-grot Cannerberg

Adres: Cannerweg 798
Postcode en plaats: 6213 ND  Maastricht
Provincie: Limburg

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1,5 uur.
Let op: anders dan het adres doet vermoeden ligt de bunker een flink stuk buiten Maastricht. Voorkom teleurstellingen en check voor je komst altijd de actuele openingstijden.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies