Duiken in Nederland outdoor. Top 5 duiklocaties

 • Duiken in Nederland outdoor. Top 5 duiklocaties

  Duiken in Nederland outdoor. Top 5 duiklocaties

De mooiste duikspots van Nederland

De mooiste duiklocaties van Nederland liggen aan de andere kant van de oceaan: de Nederlandse Antillen bieden ongeëvenaarde duikmogelijkheden. Niet alleen vanwege de schitterende koralen en vissen, maar ook vanwege de heerlijke watertemperatuur. Wil je dichter bij huis, in Nederland outdoor Duiken? Dat kan. Een overzicht met de mooiste duiklocaties in Nederland.

Zeelandbrug

Oosterschelde, bij Zierikzee

Tip 1
Zeeland biedt de beste duikmogelijkheden van Nederland. Niet in de laatste plaats vanwege het heldere water. Dieren die je kunt zien zijn ondermeer zeepaardjes en zeesterren, krabben en kreeften, oesters en mosselen en sepia's.

Bergse Diepsluis

Oesterdam

Tip 2
Dankzij de Oesterdam is hier weinig stroming. Populair bij beginners.

De Vinkeveense plassen

Eiland 4

Tip 3
Onderwater hoogtepunt is een bezoekje aan de bus (met eindbestemming Vinkeveen). Verder kun je hier nog een aantal andere opmerkelijke objecten ontdekken waaronder een wipkip.

Scharendijke West

Grevelingen

Tip 4
Met het afzinken van een 60 meter lang bevoorradingsschip uit de Tweede Wereldoorlog wordt Scharendijke een prima plek om te wrakduiken.

Anna Jacobapolder / Sint Philipsland

Oosterschelde

Tip 5
Het water hier heeft redelijk goed zicht. Je ziet er mosselen, wieren en kleine beestjes.

Andere mooie duiklocaties in Nederland

Veenmeer

Het Veenmeer bij Tynaarlo is de populairste duikspot van Drenthe. In de "Drentse Carribean" is onderwater veel te zien zoals oude auto's en caravans waarin vissen zwemmen.

Dodemansduim

Nederlands koraal

Dodemansduim, ook wel Zeeuws koraal genoemd, is het enige in Nederland voorkomende koraal. Door de aanleg van de Deltawerken is het koraal uit de Zeeuwse wateren verdwenen. Dodemansduim komt spaarzaam voor op wrakken in de Noordzee.

Foto's Duiken in Nederland outdoor. Top 5 duiklocaties

Training in de duiktoren in Enschede. In de 10 meter diepe duiktoren in Enschede kun je een indoor duik nemen!
Training in de duiktoren in Enschede. In de 10 meter diepe duiktoren in Enschede kun je een indoor duik nemen!

Wrakduiken Nederland Top 5

 • Le Serpent

  28 meter diepte
  Op de bodem van het Zeeuwse Grevelingenmeer ligt het wrak van het Franse sleepschip Le Serpent. Het ruim 60 meter lange schip is bijna 100 jaar oud en is in 2011 afgezonken als duiklocatie. Eigenlijk was het de bedoeling dat het wrak op 15 meter diepte zou komen te liggen, maar bij het afzinken ging het mis en nu ligt Le Serpent op 28 meter diepte
 • Vliegtuigcockpit Air France

  25 meter diepte
  Deze vliegtuigcockpit ligt op de bodem van recreatieplas De Beldert bij Zoelen en is afkomstig van een oud toestel van Air France. Het vliegtuig, een Boeing 707, zakte in 1993 bij de landing op Schiphol door haar landingsgestel. De cockpit is ca. 4,5 meter groot
 • Galjoen zonder Poen

  25 meter diepte
  Het binnenvaartschip zonder poen ligt half verscholen onder het zand van de Oosterschelde. Het schip ;ligt op slechts 5 minuten zwemmen van de kant en bij laag water heb je het beste zicht en kun je dus ook het wrak het makkelijkste vinden
 • De Bus

  14 meter diepte
  De bus in de bruingele maar heldere Vinkeveense plassen is een mooie duikspot. De bus ligt bij Eiland 4. Alle ruiten zijn uit de bus verwijderd waardoor je als duiker makkelijk de bus in en uit kunt zwemmen
 • Motorcruiser UK-JE

  9 meter diepte
  Het 9 meter lange bootje ligt op de bodem van de Leemslagenplas. Een mooie plek voor beginnende duikers

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen