Waar kun je duiken in Nederland? Top 5 duikspots

Duiken in Nederland

De mooiste duikspots van Nederland

NEDERLAND - De mooiste duikspots van Nederland liggen aan de andere kant van de oceaan. De Nederlandse Antillen bieden ongeevenaarde duikmogelijkheden. Niet alleen vanwege de schitterende koralen en vissen, maar ook vanwege de heerlijke watertemperatuur. Wil je niet zover, dan kun je ook dichter bij huis terecht. Een overzicht met de mooiste duikspots dicht bij huis.

Zeelandbrug

Oosterschelde, bij Zierikzee

Tip 1
Zeeland biedt zondermeer de beste duikmogelijkheden van Nederland. Niet in de laatste plaats vanwege het heldere water. Dieren die je kunt zien zijn ondermeer zeepaardjes en zeesterren, krabben en kreeften, oesters en mosselen en sepia's.

Bergse Diepsluis

Oesterdam

Tip 2
Dankzij de Oesterdam is hier weinig stroming. Populair bij beginners.

De Vinkeveense plassen

Eiland 4

Tip 3
Onderwater hoogtepunt is een bezoekje aan de bus (met eindbestemming Vinkeveen). Verder kun je hier nog een aantal andere opmerkelijke objecten ontdekken waaronder een wipkip.

Scharendijke West

Grevelingen

Tip 4
Met het afzinken van een 60 meter lang bevoorradingsschip uit de Tweede Wereldoorlog wordt Scharendijke een prima plek om te wrakduiken.

Anna Jacobapolder / Sint Philipsland

Oosterschelde

Tip 5
Het water hier heeft redelijk goed zicht. Je ziet er mosselen, wieren en kleine beestjes.

Andere duikspots in Nederland

Veenmeer

Het Veenmeer bij Tynaarlo is de populairste duikspot van Drenthe. In de "Drentse Carribean" is onderwater veel te zien zoals oude auto's en caravans waarin vissen zwemmen.

Wrakduiken Nederland Top 5

Le Serpent

28 meter diepte
Op de bodem van het Zeeuwse Grevelingenmeer ligt het wrak van het Franse sleepschip Le Serpent. Het ruim 60 meter lange schip is bijna 100 jaar oud en is in 2011 afgezonken als duiklocatie. Eigenlijk was het de bedoeling dat het wrak op 15 meter diepte zou komen te liggen, maar bij het afzinken ging het mis en nu ligt Le Serpent op 28 meter diepte.

Vliegtuigcockpit Air France

25 meter diepte
Deze vliegtuigcockpit ligt op de bodem van recreatieplas De Beldert bij Zoelen en is afkomstig van een oud toestel van Air France. Het vliegtuig, een Boeing 707, zakte in 1993 bij de landing op Schiphol door haar landingsgestel. De cockpit is ca. 4,5 meter groot.

Galjoen zonder Poen

25 meter diepte
Het binnenvaartschip zonder poen ligt half verscholen onder het zand van de Oosterschelde. Het schip ;ligt op slechts 5 minuten zwemmen van de kant en bij laag water heb je het beste zicht en kun je dus ook het wrak het makkelijkste vinden.

De Bus

14 meter diepte
De bus in de bruingele maar heldere Vinkeveense plassen is een mooie duikspot. De bus ligt bij Eiland 4. Alle ruiten zijn uit de bus verwijderd waardoor je als duiker makkelijk de bus in en uit kunt zwemmen.

Motorcruiser UK-JE

9 meter diepte
Het 9 meter lange bootje ligt op de bodem van de Leemslagenplas. Een mooie plek voor beginnende duikers.

Adres en bezoekers informatie
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Waar kun je duiken in Nederland? Top 5 duikspots - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
0%
Bewolkt:
100%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
100%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Waar kun je duiken in Nederland? Top 5 duikspots'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE