Zes mooiste treinreizen

De mooiste treinreizen Nederland

Mooiste trajecten Nederland

NEDERLAND - Winkelketens als Kruidvat, Blokker en Hema hebben regelmatig aanbiedingen van voordelige kaartjes voor een dagje onbeperkt reizen met de trein. Wij kochten een stapel treinkaartjes en toerden op ons gemak door Nederland. Een beker lekkere koffie, boekje mee, een beetje kletsen en appen en vooral veel naar buiten kijken. Wat een ontspannen manier van reizen is de trein toch! Op zoek naar de 6 mooiste treinreizen van Nederland.

Op een  zondagmorgen in de omgeving van Hindeloopen
Op een zondagmorgen in de omgeving van Hindeloopen

Leeuwarden - Sneek - Stavoren

Boemelen langs zes van de elf Friese steden

#1
Met het boemeltje van Leeuwarden via Sneek naar Stavoren reis je op aangename wijze door de mooie zuidwesthoek van Friesland. Onderweg doe je maar liefst 6 van de 11 Friese Elfsteden aan. Op het eindpunt Stavoren kun je 's zomers de boot naar Enkhuizen nemen. Geen zin in varen? Kijk dan even bij het vrouwtje van Stavoren, eet een visje in de haven en maak een wandeling over de dijk. Zomers kun je hier zwemmen in het IJsselmeer; in de winter kun je hier soms heuse ijsbergen zien - wanneer ijs tegen de dijk kruit.
Elfsteden stations langs deze spoorlijk zijn: Leeuwarden, Sneek, IJlst, Workum, Hindeloopen, Stavoren

Heerlen - Valkenburg - Maastricht

#2
Tijdens de treinreis door Zuid-Limburg kom je vanzelf in vakantiestemming. In de half uur durende rit over de Heuvellandlijn stop je bij tal van nostalgische stationnetjes en zie je het glooiende landschap aan je voorbij trekken. Zuid-Limburg is ideaal voor een lekkere wandeling. Vanuit bijvoorbeeld station Schin op Geul wandel je zo het heuvellandschap in. Ook in de winter, als er sneeuw ligt, is het een bijzonder mooie reis en voelt het als... vakantie!

Met de trein door de Oostvaardersplassen
Met de trein door de Oostvaardersplassen. Misschien zie je wel herten, zoals op de foto

Almere Oostvaarders - Lelystad Centrum

#3
De spoorlijn door Flevoland is relatief nieuw. Het tracé tussen Almere en Lelystad brengt je langs de Oostvaardersplassen en vanuit de trein heb je een mooi uitzicht over gebied - met goede kans om wilde dieren te zien zoals herten en konikpaarden! En misschien is het uitzicht vanuit de trein nog wel beter dan voor wandelaars en fietsers, want die komen het gebied bijna niet in. In het beste geval kunnen zij de dieren slechts vanachter een schutting zien.

Trein van Naarden-Bussum naar Weesp

#4
Ooit zou het Naardermeer de vuilnisbelt van Amsterdam worden. Gelukkig werd het gebied tijdig beschermt. De rit met de trein van Naarden-Bussum naar Weesp duurt nog geen 7 minuten, maar gaat wel door het fraaie natuurgebied van het Naardermeer.

Trein van Haarlem naar Zandvoort

#5
Vroeger reed de trein uit Zandvoort door tot Maastricht. Aan het zand in de trein kon je dan in Maastricht zien of het goed strandweer was. Tegenwoordig rijdt de strandtrein alleen maar tussen Haarlem, Overveen en Zandvoort - een mooi ritje door de duinen met - uniek in Nederland - als eindstation het strand!

Met de trein de mooiste trajecten van Nederland ontdekken
Met de trein de mooiste trajecten van Nederland ontdekken

De trein Utrecht - Maastricht

De spoorlijn met het hoogste vakantiegevoel

#6
Op het perron 14 van Utrecht is het druk met bepakte fietsers en backpakkers. Het is meteen duidelijk: zij gaan op vakantie! En welke binnenlandse trein brengt je dichter naar het zuiden dan de intercity naar Maastricht? Mooiste stuk is tussen Utrecht en Den Bosch wanneer je de grote rivieren kruist en natuurlijk wanneer je Zuid-Limburg binnen rijdt. De vakantie gaat beginnen!


Zes mooiste treinreizen - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
50%
Bewolkt:
25%
Regen:
25%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
75%
Zomer:
25%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
25%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
75%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Zes mooiste treinreizen'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Zes mooiste treinreizen

De grootste stations van Nederland zijn Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag CS en Schiphol Airport. De kleinste zijn Eijsden en Soest. Het stationsgebouw van Groningen wordt gezien als een van de mooiste stations van Nederland. Onze favoriet is echter Rotterdam CS; wat een stoer gebouw en mooie binnenkomer voor de stad.
Leukste uitstapjes Nederland
Overzicht alle dierentuinen Nederland
Leukste steden Nederland
Vakantie Waddeneilanden
Dutch deserts - Top 10 Stuifzandgebieden Nederland
Friesland kwis
Leuke dagtochtjes

Fietsen over oude spoorlijnen

In de loop der tijd zijn tal van oude spoorlijnen opgedoekt. Op sommige plaatsen zijn de oude rails en bielzen vervangen door een fietspad. De meest bekendste is tevens de langste. De Baronnenlijn tussen Apeldoorn en Hattem is 36 kilometer. Een andere leuke fietstocht loopt over het Bels Lijntje tussen Tilburg en Baarle Nassau. Een afstand van ongeveer 22 kilometer.
Overnachten
Vind een leuk hotel
Campinggids

Het kortste spoorlijntje

De kortste treinverbinding van Nederland is het Kamperlijntje tussen Zwolle en Kampen. Het ritje tussen beide steden duurt slechts 10 minuten.

Het noordelijkste treinstation

Sinds 2018 is Eemshaven het noordelijkste treinstation van Nederland. De zeehaven heeft daarmee haar eigen station gekregen en heeft na ruim honderd jaar de titel noordelijkste station van Nederland overgenomen van het dorpje Roodeschool, dat ook in Groningen ligt.

Langste treinreis ter wereld

De langste treinreis ter wereld is die van Lissabon in Portugal naar Ho Chi Minh Stad, het voormalige Saigon, de grootste stad van Vietnam. Een reis van maar liefst 17.852 kilometer, talloze overstappen, verschillende spoorbreedtes en eindeloze avonturen.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies