Miniworld Rotterdam

 • Rotterdam in het klein in Miniworld Rotterdam

  Rotterdam in het klein in Miniworld Rotterdam

  Rotterdam

 • Grapje van de bouwer: Verdwaalde pinguïns op een ijsschots in Mini World Rotterdam

  Grapje van de bouwer: Verdwaalde pinguïns op een ijsschots in Mini World Rotterdam

  Rotterdam

Miniatuurwereld Rotterdam

Rotterdam - De modelbaan van Miniworld Rotterdam (voorheen Railz Miniworld) is maar liefst 500 m2 groot. Een groot deel van de enorme treinbaan is gereserveerd voor Rotterdam in het klein. De hoogtepunten van de stad als ook de Rotterdamse haven is er nagebouwd in miniatuur formaat. In het afwisselende landschap rijden meer dan 100 treinen onafgebroken over 2,2 km spoor!

Verdwaalde pinguïns op een ijsschots

Het kan in Rotterdam

Iedere 24 minuten wordt het nacht in Miniworld Rotterdam en gaan de duizenden kleine lampjes in de huisjes aan. Leuk ook zijn de kleine grapjes die in het landschap zijn verwerkt, zoals de verdwaalde pinguïns op een ijsschots in de Rotterdamse haven. Kun jij ze vinden?

Groot Brittanië

Inmiddels wordt de miniatuurwereld flink uitgebreid met als thema Groot Brittanië. Op 190m2 worden 12 nieuwe spoortrajecten gebouwd en kun je op ontdekkingsreis door Engeland, Wales en Schotland. Tijdens de bouw is de ruimte geopend, zodat je mooi de voortgang kunt zien.

Inwoner van Miniworld worden?

Als echte fan kan je als poppetje geplaatst worden in bijvoorbeeld in De Kuip, het Kasteel of ergens anders in de miniatuurwereld. Je wordt daarmee een officiële inwoner van Miniworld Rotterdam.

Achter de schermen

Wanneer je denkt alles gezien te hebben, kun je ook nog een tour achter de schermen maken (meerprijs). Je ziet dan hoe de baan aan de achterkant is opgezet, krijg je uitleg over de werking en zie je hoe de treintjes langzaam omhoog klimmen om aan de voorkant op een hele andere plaats weer tevoorschijn te komen.

Wat zeggen de bezoekers?

 • Leuk uitstapje met de kleinkinderen. We hebben ons laten vereeuwigen als miniatuurpoppetje en opa en kleinzoon staan nu langs de treinbaan!

 • In Miniworld Rotterdam is er genoeg te zien en ontdekken. De miniatuurwereld ziet er prachtig uit en treinen rijden af en aan. Als het donker wordt, beginnen de lampjes te fonkelen en ziet alles er weer anders uit. Ook wordt de modelbaan voortdurend uitgebreid met nieuwe thema's. Overal waar je kijkt gebeurt wel iets en de modellen zijn met gevoel voor detail afgewerkt. Wij gingen met een een neefje en nichtje en hadden uren plezier. De miniatuurwereld staat namelijk vol met leuke grapjes. Ook wij staan nu ergens als miniatuurinwoner langs de spoorbaan. 5 sterren van ons!


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Miniworld Rotterdam

Adres: Weena 745
Postcode en plaats: 3013 AL  Rotterdam
Provincie: Zuid-Holland
Telefoon: +31 (0)10 2400501
Email: info@miniworldrotterdam.com
Web: miniworldrotterdam.com

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 2,5 uur.
Miniworld Rotterdam ligt vlak bij het centraal station van Rotterdam.

Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op voor informatie over entree, openingstijden en locatie.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 8 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

Zonsopkomst:
Zonsondergang:
Laatste kwartier:
06:09
21:27
Laatste kwartier