STAR Museumspoorlijn

Spoorwegnostalgie

Veendam - Stadskanaal - Musselkanaal

Stadskanaal - Op de grens tussen Groningen en Drenthe, de Semslinie, doorkruist museumspoorlijn STAR de voormalige veenkolonien. Het 26 kilometer lange spoorlijntje loopt van Stadskanaal naar Musselkanaal en tijdens de rit in deze antieke trein reis je terug naar de tijd van de veenwerkers en de tijd dat de trein nog iets heel nieuws was.


(Tekst gaat hieronder verder)

Sinds 194

Het spoorlijntje was tot 1994 nog in dienst bij de Nederlandse Spoorwegen. De Stichting Stadskanaal Rail rijdt sinds 1994 met een historische stoomtrein op deze lijn.

Race the train

Tijdens de open dagen in september, nemen hardlopers het op tegen een stoomlocomotief: Race the train!

STAR Materieel

Het materieel van STAR bestaat uit zowel historische stoom- als diesellocomotieven en enkele tientallen personenrijtuigen en goederenwagons.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Stationstraat 3
Postcode en plaats: 9503 AD  Stadskanaal

Telefoon: + 31 (0)599 651890
Email: info@stadskanaalrail.nl
Web: stadskanaalrail.nl
Voorkom teleurstellingen en neem voor vertrek altijd contact op met je bestemming voor prijzen en beschikbaarheid.

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!


STAR Museumspoorlijn - Beoordeling door bezoekers
Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

STAR Museumspoorlijn


Let op: De plaats op de kaart is slechts een indicatie en is niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. De beoordelingen op deze site worden geplaatst door bezoekers en vertegenwoordigen niet de mening van de redactie.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2018
Wij zijn HotspotHolland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij wonen bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Uitstapje en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE