Vlieland Drenkelingenhuisje

Het Drenkelingenhuisje op de Vliehors

Het Drenkelingenhuisje op de Vliehors

Vlieland

Juttershut op de grootste zandvlakte van Nederland

Op het uiterste puntje van de Vliehors staat een houten drenkelingenhuisje. Het op palen gebouwde witte huisje kon vroeger gebruikt worden door in moeilijkheden geraakte vissers en andere drenkelingen. In het huisje is een klein juttersmuseum ingericht. Ook is het mogelijk om op deze bijzondere afgelegen plaats te trouwen.

Het juttershuisje is deels opgetrokken uit wrakhout van het strand. Binnen is een uiteenlopende collectie van allerlei aangespoelde zaken van het strand te zien.

Wat zeggen de bezoekers?


Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen

Adres en bezoekers informatie

Vlieland Drenkelingenhuisje

Adres: Vliehors
Postcode en plaats: 8899 BZ  Vlieland
Regio: Vlieland
Provincie: Waddeneilanden

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Om het juttershuisje te bereiken moet je de Vliehors oversteken, een enorme zandvlakte die door defensie als oefenterrein wordt gebruikt. Door middel van vlaggen wordt aangegeven of het gebied toegankelijk is. Behalve lopend kun je het huisje ook bereiken met de "Vliehors expres" of doormiddel van het kleine veerbootje vanaf Texel. De steiger van de veerdienst naar Texel staat op de punt van de Vliehors.

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Er worden tot 4 plekken in de buurt getoond. Meer zien? Gebruik dan de zoek functie op deze site.

05:44
Zon op
21:29
Zon onder
Afnemende maan
Afnemende maan

Vlieland uitstapjes in de buurt

  Leuke overnachtingen Vlieland

  hotspotholland.nl

  Leuke uitstapjes Nederland

  Cookies

  Wij plaatsen vookies om onze website gebruiksvriendelijker te maken en af te stemmen op jouw voorkeuren. Door verder te gaan geef je aan akkoord te zijn met onze cookies en die van onze partners


  Privacy instellingen