Vlieland Drenkelingenhuisje

Het Drenkelingenhuisje op de Vliehors

Juttershut op de grootste zandvlakte van Nederland

Vlieland - Op het uiterste puntje van de Vliehors staat een houten drenkelingenhuisje. Het op palen gebouwde witte huisje kon vroeger gebruikt worden door in moeilijkheden geraakte vissers en andere drenkelingen. In het huisje is een klein juttersmuseum ingericht. Ook is het mogelijk om op deze bijzondere afgelegen plaats te trouwen.

Het juttershuisje is deels opgetrokken uit wrakhout van het strand. Binnen is een uiteenlopende collectie van allerlei aangespoelde zaken van het strand te zien.


Vlieland Drenkelingenhuisje - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
50%
Met tieners
0%
Groep:
0%
Alleen:
50%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Vlieland Drenkelingenhuisje'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Adres en bezoekers informatie

Vlieland Drenkelingenhuisje

Adres: Vliehors
Postcode en plaats: 8899 BZ  Vlieland
Provincie: Waddeneilanden

Bezoek: Een gemiddeld bezoek duurt ca. 1 uur.
Om het juttershuisje te bereiken moet je de Vliehors oversteken, een enorme zandvlakte die door defensie als oefenterrein wordt gebruikt. Door middel van vlaggen wordt aangegeven of het gebied toegankelijk is. Behalve lopend kun je het huisje ook bereiken met de "Vliehors expres" of doormiddel van het kleine veerbootje vanaf Texel. De steiger van de veerdienst naar Texel staat op de punt van de Vliehors.
Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route.

Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2020
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!
  NL EN DE

Privacy en cookies