Giethoorn. Hollands Venetië

Punteren door de grachten van Giethoorn

Varen door de straten van Giethoorn

Giethoorn - De meeste wegen in Giethoorn zijn waterwegen. Een vergelijking met Venetië is dan ook snel gemaakt. Net als in het echte Venetië doe je hier alles met de boot. De gondel in Giethoorn heet echter punter en de gondelier met peddel is vervangen door iemand die je met een lange stok voort duwt of gewoon een moderne fluistermotor.

Venetië van het noorden

Zoals gezegd dankt Giethoorn haar bijnaam "Hollands Venetië" aan de vele grachtjes en bruggetjes (meer dan 176!). Maar je moet wel de nadruk leggen op "Hollands" want in Giethoorn zul je geen San Marco plein of Canal Grande vinden. Een ander groot verschil zijn de prijzen voor een drankje of ijsje. Deze zijn in verhouding tot het Italiaanse voorbeeld een stuk lager...

Bijnaam

Giethoorn is overigens niet de enige plaats die Venetië van het noorden als bijnaam heeft. Ook steden als Sint-Petersburg, Brugge en Amsterdam worden wel zo genoemd.

Giethoorn weetjes

Inwoners - 2500
Toeristen - 800.000 per jaar, waaronder veel Chinese dagjesmensen
Wanneer - Zolang het weer goed is, het hele jaar door
Monopoly spel - Op het internationale Monopolybord heeft Giethoorn een bruine kleur en ligt tussen 'Start' en 'Madrid'.

Hollands Venetiëtocht

Als Koning Winter regeert en de ijslaag in de Kop van Overijssel dik genoeg is, is Giethoorn het toneel van de beroemde Hollands Venetietocht. De start en finish van deze schaatsklassieker is op de Bovenwijde in Giethoorn. De tocht is 55 kilometer lang en voert naar Blokzijl, Dwarsgracht, St-Jansklooster, Belt-Schutsloot, Wanneperveen en weer terug naar Giethoorn.

Adres en bezoekers informatie
Adres: Binnenpad
Postcode en plaats: 8355  Giethoorn

Het plaatsje Giethoorn ligt in de Kop van Overijssel tussen Steenwijk en Meppel. De enige doorgaande verbinding over land is een fiets/wandelpad door het dorp. Het meeste vervoer vindt plaats over het water. Met de boot kun je behalve Giethoorn ook het nabijgelegen natuurgebied De Wieden ontdekken.

Giethoorn. Hollands Venetië - Beoordeling door bezoekers

Ben jij hier ook geweest? Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.


Populairste bezoektijd
Weer? Zonnig:
100%
Bewolkt:
0%
Regen:
0%
Sneeuw:
0%
Wanneer? Voorjaar:
0%
Zomer:
100%
Najaar:
0%
Winter:
0%
Met wie? Samen
0%
Met kleine kinderen
0%
Met tieners
0%
Groep:
100%
Alleen:
0%
Geen health informatie beschikbaar

Hoi @hotspotholland, hier ben ik geweest!
Klik hier om te tweeten!

Hoe beviel je uitstapje aan 'Giethoorn. Hollands Venetië'? Deel je ervaringen met medereizigers. Registratie niet nodig. Geef nu je beoordeling. Het duurt maar een paar tellen.

Giethoorn. Hollands Venetië

Let op: De locatie op de kaart is slechts een indicatie en niet altijd de ingang, parkeerplaats of juiste route. Alleen hotspots in de nabije omgeving worden getoond. Gebruik het hoofdmenu om alle hotspots te zien.


Copyright © Hotspot Holland 2003 - 2019
Vakantie in eigen land? Uitstapje of Dagje uit?
Wij zijn Hotspot Holland, de site vol verrassende plekjes en uitstapjes in Nederland. Wij zijn avonturiers bij jou in de buurt en vinden het leuk om gekke plekken te ontdekken. Net als jij. Leuke dingen doen? Er op uit en bijzondere plaatsen bezoeken? Wandelen of een fietstocht? Citytrip, weekendje weg of evenement? Vakantiehuisje, camping of hotel boeken? Je vindt het allemaal hier. 1001 onverwachte uitstapjes in eigen land. Fijne vakantie!


Privacy en cookies

  NL EN DE